Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. Γρεβενών για κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – Δείτε τι σημαίνει αυτό (pdf)

29 Σεπτεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

grebena-katastrofesΤα έντονα καιρικά – πλημμυρικά φαινόμενα πουέπληξαν την περιοχή του Δήμου Γρεβενών στις αρχές του μήνα προκάλεσαν καταστροφές σε υποδομές και δίκτυα κοινής ωφέλειας και ιδιαίτερα σε αγροτικούς δρόμους καθώς και σε ζωικό-φυτικό κεφάλαιο ενώ χρειάστηκαν εκτεταμένες παρεμβάσεις για τον καθαρισμό ρεμάτων και οικισμών από φερτά υλικά. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δαπανών αποκατάστασης εκτιμάται σε χρηματικό ποσό ύψους άνω των  1.500.000 ευρώ.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών, λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, κατά την 19η συνεδρίασή του την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, με θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης την “Αποτίμηση των καταστροφών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία στις 9 & 10 Σεπτεμβρίου 2016 και κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας” έλαβε την υπ’ αριθμ. 465/2016 απόφαση και ομόφωνα ενέκρινε τις ενέργειες του Δημάρχου για την υποβολή αιτήματος κήρυξης περιοχών του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και την ενημέρωση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επί του σχετικού αιτήματος.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου ΓρεβενώνΔείτε το θεσμικό πλαίσιο και τις κατευθυντήριες οδηγίες για την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Πατήστε εδώ (αρχείο pdf)

This entry was posted on Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2016 at 15:41 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply