Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γερμανία: Οι… ταραξίες οπαδοί θα πληρώνουν τα πρόστιμα για τα επεισόδια που δημιουργούν

25 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

7507b8d5329b07e5d87202c5f7fbaaecΓερμανικό δικαστήριο δικαίωσε την Κολονία μετά τα επεισόδια του Φεβρουαρίου 2015 και δημιουργεί προηγούμενο: οι ένοχοι φίλαθλοι θα πρέπει να πληρώσουν το πρόστιμο αντί του συλλόγου. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport», στην Γερμανία οι σύλλογοι αντιδρούν και θέλουν να ξεφύγουν από την «ομηρία» των οπαδών τους.

Παράδειγμα η Κολονία, η οποία πολύ συχνά έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο λόγω επεισοδίων που δημιουργούσαν οι οπαδοί της, ιδιαίτερα η ομάδα φανατικών Boyz. Τώρα, όμως, εκείνοι που κάνουν το λάθος θα πληρώνουν. Από την τσέπη τους.

Το Bundesgerichtshof, Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, δικαίωσε την Κολονία, που είχε ζητήσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε από την ομοσπονδία (DFB) για τη συμπεριφορά ορισμένων φανατικών, να καταβληθεί απευθείας από τους ίδιους. Μια πραγματική επανάσταση.

Συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου 2014, η Κολωνία, που εκείνη την σεζόν αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία, αναγκάστηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ, για επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα ενάντια στη Μπίλεφελντ. Εκείνη τη μέρα, λόγω της εκτόξευσης πολλών κροτίδες τραυματίστηκαν επτά άτομα.

Οι οπαδοί της Κολονίας, συχνά βρίσκονται για τις ενέργειές τους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Στις 14 Φεβρουαρίου 2015, με την ευκαιρία του ντέρμπι εναντίον της Γκλάντμπαχ, αρκετά μέλη της Boyz, εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την πρόθεση να πάνε στην εξέδρα που ήταν οι οπαδοί των αντιπάλων ομάδων.

Με την ευκαιρία αυτή, η αστυνομία κατάφερε να σταματήσει έξι οπαδούς. Ακόμα και τότε, θεωρητικά, εκείνη που ήταν να πληρώσει το πρόστιμο ήταν η Κολωνία. Ο σύλλογος, όμως, έχει εξαπολύσει αγώνα για την αντιμετώπιση των επεισοδίων που δημιουργούνται σε όλα τα στάδια της Γερμανίας. Την περασμένη σεζόν, η Κολονία αποφάσισε να αποσύρει 45 εισιτήρια διαρκείας από την ομάδα Boyz.

Τώρα η απόφαση του δικαστηρίου, ανέφερε πως εάν εντοπιστούν οι ένοχοι θα πληρώνουν από τη δική τους τσέπη τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους συλλόγους.

Ο πρόεδρος της DFB , Ραίνερ Κοχ, είπε ότι ήταν ικανοποιημένος: «Μπαίνει στόχος το πορτοφόλι των ενόχων, αναγκάζοντάς τους να αναλάβουν την ευθύνη, να συνειδητοποιήσουν τη ζημιά που κάνουν …».

Διαφορετική αντίδραση του Γιόχεν Γκρότεπαβ, εκπρόσωπου της «Unsere Kurve» ( «η δική μας εξέδρα»), μια ένωση που φροντίζει τα συμφέροντα των οπαδών διαφόρων γερμανικών συλλόγων: «Η ετυμηγορία μας απογοητεύει πολύ. Θα πρέπει να γίνουν διακρίσεις». Η Unsere Kurve έχει ήδη δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση.

 

in


loading…

This entry was posted on Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2016 at 22:01 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply