Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Ζούκερμπεργκ υποσχέθηκε 3 δισ. στην ιατρική έρευνα -Για να καταπολεμηθούν όλες οι ασθένειες

22 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

zuckerberg-21-9-708

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, υποσχέθηκαν ότι θα διαθέσουν 3 δισ. δολάρια, για τη χρηματοδότηση ιατρικής έρευνας, την επόμενη δεκαετία.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο, ο ιδρυτής του Facebook και η σύζυγός του ανακοίνωσαν ότι ο στόχος τους είναι να «θεραπευτούν, να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν όλες οι ασθένειες μέχρι το τέλος του αιώνα».

Τα χρήματα θα διατεθούν από το Chan Zuckerberg Initiative, το ίδρυμα το οποίο δημιούργησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι «ηγέτες» της τεχνολογίας στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον τομέα της υγείας, σημειώνει το BBC. Αυτή την εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να «επιλύσει» τον καρκίνο, χρησιμοποιώντας εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης.

Το DeepMind της Google συνεργάζεται με το εθνικό σύστημα υγείας στη Βρετανία, για να βρουν έναν τρόπο να χρησιμοποιούνται οι υπολογιστές ώστε να γίνονται διαγνώσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια. Και η IΒΜ με το ΜΙΤ ανακοίνωσαν πριν από μερικά 24ωρα τη συνεργασία τους, προκειμένου να αναπτυχθούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τα οποία θα βελτιώνουν τη φροντίδα των ηλικιωμένων ή των ασθενών με ειδικές ανάγκες.

Το πλάνο του Ζούκερμπεργκ

Στην ανακοίνωση του σχεδίου του, ο Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δαπανώντας 50 φορές περισσότερα χρήματα για την περίθαλψη ασθενών, παρά για την αντιμετώπιση των ασθενειών προκειμένου να μην προσβληθούν από αυτές.

Αυτό πρέπει να αλλάξει, τόνισε και ανέφερε τις τρεις αρχές με τις οποίες θα γίνουν οι επενδύσεις του ζευγαριού: να συνεργαστούν επιστήμονες και μηχανικοί, να δημιουργηθούν εργαλεία και τεχνολογίες που προάγουν την έρευνα και να ενισχυθεί το κίνημα της χρηματοδότησης της επιστήμης, σε όλο τον κόσμο.

Η Τσαν ανέφερε ότι το ζευγάρι ήδη έχει διαθέσει 600 εκατ. δολάρια, για τη δημιουργία ενός νέου ερευνητικού κέντρου, το οποίο θα φέρει υπό την ίδια σκέπη μηχανικούς, επιστήμονες υπολογιστών, βιολόγους και χημικούς, μεταξύ άλλων ειδικοτήτων. Ηδη το Biohub, όπως ονομάζεται, δουλεύει πάνω σε δύο πρότζεκτ. Το ένα είναι το Cell Atlas (Ατλαντας κυττάρων), που περιγράφει τους διαφορετικούς τύπους κυττάρων που ελέγχουν τα βασικά όργανα του σώματος. Το δεύτερο αφορά τη δημιουργία νέων τεστ και εμβολίων για την αντιμετώπιση του HIV, του Εμπολα, του Ζίκα και άλλων ασθενειών.

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2016 at 20:42 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply