Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί τα κουμπιά στα γυναικεία και τα ανδρικά ρούχα είναι στην αντίθετη πλευρά

19 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

buttons

Σίγουρα θα έχει προσέξει πως ένα ανδρικό και ένα

γυναικείο πουκάμισο έχουν μια διαφορά που θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, ωστόσο είναι σημαντική. Τη θέση των κουμπιών που βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά. Στα ανδρικά πουκάμισα τα κουμπιά βρίσκονται στη δεξιά πλευρά, ενώ στα γυναικεία στην αριστερή.

 

Πως εξηγείται;

Μια από τις επικρατέστερες θεωρίες έχει να κάνει με τη μητρότητα. Σύμφωνα με τους εκφραστές της συγκεκριμένης θεωρίας οι γυναίκες κρατούσαν τα μωρά τους με το δεξί χέρι, με αποτέλεσμα τα κουμπιά να τοποθετούνται στην αριστερή πλευρά για να κάνουν ορισμένες δραστηριότητες, όπως ο θηλασμός, πιο εύκολες.

Η δεύτερη θεωρία έχει να κάνει με την ιππασία. Σύμφωνα μ’ αυτή οι γυναίκες έκαναν ιππασία καθισμένες πάντα στην δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα να θεωρήθηκε καλύτερη θέση για τα κουμπιά η αριστερή πλευρά, η οποία βρισκόταν αντίθετα με τον άνεμο.

Η τρίτη και πιθανότατα η πιο ισχυρή θεωρία έχει να κάνει με τις κυρίες της ανώτερης τάξης στην Ευρώπη. Οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται πως οι γυναίκες αυτών των τάξεων δεν ντύνονταν μόνες τους αλλά τις έντυναν οι υπηρέτριες τους. Έτσι, οι υπηρέτριες, για να εξυπηρετούνται, άρχισαν να ράβουν αντίθετα τα κουμπιά, ώστε να τις βολεύει να κουμπώνουν τα ρούχα των κυριών τους. Τελικά η τάση επικράτησε και καθιερώθηκε.

Businessinsider


loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, 2016 at 22:01 and is filed under ΆΝΤΡΑΣ, ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply