Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μάζεψαν 1,5 εκατ. και βγαίνουν στη σύνταξη στα 43 τους -Πώς το πέτυχαν

12 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

cnbc708_11

Είναι γνωστοί σε όλη την Αμερική με το ψευδώνυμό τους «Mr. and Mrs. 1500», μετά το ρεπορτάζ που έκανε γι’αυτούς το κανάλι CNBC.

Ενα ζευγάρι, ο Καρλ και η Μίντι, αποφάσισαν να πάρουν στα σοβαρά τις αποταμιεύσεις τους. Το 2013 είχαν ήδη περίπου 500.000 δολάρια σε δολάρια και καταθέσεις. Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, έχουν μαζέψει 1,45 εκατομμύριο δολάρια και εξήγησαν στο αμερικανικό κανάλι πώς το πέτυχαν.


Στόχος τους ήταν, όπως είπαν, να μαζέψουν χρήματα και να βγουν στη σύνταξη σε ηλικία 43 ετών. Δημιούργησαν μάλιστα ένα μπλογκ στο οποίο έγραφαν τις εμπειρίες τους και περιέγραφαν τα βήματα που έκαναν για να κατακτήσουν τον στόχο.
Ξεκίνησαν, λοιπόν, με το εξής απλό βήμα: μετρούσαν ακριβώς πόσα χρήματα ξοδεύουν για τους ίδιους και για τα δύο παιδιά τους.
«Η σύζυγός μου κι εγώ γράφαμε όλες τις εμπειρίες μας σε ένα μπλογκ. Κάθε φορά που πηγαίναμε για ψώνια ή πληρώναμε έναν λογαριασμό, το καταγράφαμε», αναφέρει ο Καρλ.
Υπολογίζοντας τα έξοδά τους, όρισαν ότι μπορούν να ζήσουν με 24.000 δολάρια τον χρόνο. Για να νιώθουν άνετα, πρόσθεσαν και 6.000 δολάρια για έξτρα υποχρεώσεις και κατέληξαν στο ποσό των 30.000 δολαρίων ετησίως.


«Υπολόγισα ότι για να βγω στη σύνταξη, αλλά να μπορέσω να βοηθήσω και τα παιδιά μου να σπουδάσουν, μου χρειάζονται περίπου 1 εκατ. δολάρια», έγραψε ο Καρλ στο μπλογκ του.
Το ζευγάρι αποφάσισε να βάζει 2.000 δολάρια τον μήνα σε επενδύσεις, θέτοντας όριο τον Απρίλιο του 2016.
Καθόρισαν, επίσης, ένα ειδικό ποσό για να αποταμιεύουν κάθε μήνα και ανακάλυψαν ότι έτσι είναι ευκολότερο να κόβεις έξοδα και σπατάλες, αφού ξέρεις ακριβώς πόσα χρήματα σου μένουν για να ξοδέψεις.
«Θα εκπλαγείτε αν το κάνετε», έγραψε. «Ξεκινήσαμε να το κάνουμε χαλαρά, λέγοντας «Ουάου, πάλι ξοδέψαμε τόσα πολλά στο σούπερ μάρκετ; Μα, πού είχαμε το μυαλό μας;» Οταν το κάνεις αυτό και υπολογίζεις κάθε έξοδό σου, είναι πιο εύκολο να το κόψεις».

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, 2016 at 23:48 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply