Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η στυτική δυσλειτουργία αντιμετωπίζεται εκ των έσω

12 Σεπτεμβρίου, 2016 by Σταματίνα

kapnisma-seksoualiki-dusleitourgia

Οι«συνήθεις υπόπτοι» της σεξουαλικής δυσλειτουργίας και η αντιμετώπιση.

Η στυτική δυσλειτουργία παραμένει ταμπού για πολλούς άνδρες, με τους περισσότερους που πάσχουν από αυτήν να μην απευθύνονται σε ειδικό γιατρό. Αυτό έχει ως συνέπεια, όχι μόνο να μην αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά και να το επιδεινώνουν.

Αν και υπάρχει η αντίληψη ότι η στυτική δυσλειτουργία συσχετίζεται με τηναρρενωπότητα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να την προκαλέσουν. Από τους πιο «συνήθεις υπόπτους» είναι το αλκοόλ, τα φάρμακα και ναρκωτικά, η παχυσαρκία και άλλες παθήσεις όπως ο διαβήτης και η υψηλή πίεση. Στους ψυχολογικούς παράγοντες συγκαταλέγονται η κατάθλιψη, το στρες, το άγχος και η έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Το γεγονός ότι το θέμα της στυτικής δυσλειτουργίας παραμένει ταμπού, στερεί τη χαρά της καλής σεξουαλικής ζωής από πολλούς άνδρες.

Για να αντιμετωπίσει κανείς αποτελεσματικά το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας, θα πρέπει να είναι «ανοιχτός» στην επικοινωνία του με τον γιατρό του. Έτσι, ο γιατρός θα μπορέσει να εντοπίσει το αίτιο της δυσλειτουργίας και να του χορηγήσει την κατάλληλη αγωγή, να του υποδείξει αλλαγές σε ορισμένες συνήθειες, όπως το κάπνισμα ή η έλλειψη άθλησης. Σε άλλες περιπτώσεις ο «ασθενής» μπορεί να χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, ορμονοθεραπεία ή ψυχολογική υποστήριξη. Το πιο φρόνιμο, πάντως, είναι να αναζητήσει την βοήθεια του ειδικού γιατρού.

 

 

clickatlife


loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, 2016 at 15:41 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply