Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δήμου Γρεβενών στο Φεστιβάλ Εμμέλεια 2016 στο «Θέατρο Δόρα Στράτου» στην Αθήνα

8 Σεπτεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

χορευτικο δημου γρεβενων
Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Χορού «ΕΜΜΕΛΕΙΑ 2016» που διοργανώνει το

Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», με το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO στο κηποθέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο του Φιλοπάππου. Στα φεστιβάλ αυτά συμμετέχουν εκλεκτά χορευτικά συγκροτήματα με ελεγμένο πρόγραμμα, μέσα στο προπύργιο του ελληνικού χορού, εδώ και 63 χρόνια. Κατά συνέπεια η συμμετοχή του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Δήμου Γρεβενών στάθηκε μια ιδιαίτερα τιμητική ευκαιρία για την ανάδειξη του γρεβενιώτικου χορευτικού πανοράματος σε έναν χώρο που αποτελεί σταθμό την ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση εν γένει.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ανταλλαγές δώρων, απονομές βεβαιώσεων συμμετοχής και Διεθνούς Πιστοποίησης CID-UNESCO σε προχωρημένους χορευτές και συνεχίστηκε με την παρουσίαση του χορευτικού προγράμματος μέσα σε ενθουσιώδη αποδοχή και επικρότηση από το αθηναϊκό κοινό. Συνολικά την ημέρα αυτή συμμετείχαν πέντε χορευτικές ομάδες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

2-2

Η χορευτική ομάδα του Δήμου εμφανίστηκε με τις παραδοσιακές φορεσιές και πλημμύρισε το Θέατρο με ήχους και χρώματα των χωριών του ορεινού όγκου της περιοχής τω ν Γρεβενών, πλαισιωμένη από αξιόλογους Γρεβενιώτες μουσικούς (Ντάγκαλας Χρήστος τραγούδι, Παναγούλας Μιχάλης κλαρίνο, Στάμος Γιώργος βιολί, Σβώλος Θωμάς λαούτο, Μπουκλάς Τάσος ντέφι) και υπό την καλλιτεχνική και διδακτική ευθύνη της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Κατερίνας Προκόβα. Οι κοπιαστικές προσπάθειες των χορευτών την περίοδο της προετοιμασίας ανταμείφθηκαν από το γεναιόδωρο χειροκρότημα του κοινού, τις άριστες κριτικές και τις προτάσεις για συνεργασίες που δέχτηκαν.

Από πλευράς Δήμου την χορευτική ομάδα συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας κος Πέτρου Χρήστου και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κος Αδάμου Ματθαίος.


Γραφείο Τύπου

Δήμου Γρεβενών

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, 2016 at 18:01 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply