Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ένταξη των προσφυγόπουλων Γρεβενών και Καστοριάς σε πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών

7 Σεπτεμβρίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

3Στη δημιουργία τμημάτων εκμάθησης ξένων γλωσσών για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες των Γρεβενών και
της Καστοριάς θα προχωρήσει η Περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Κωσταντίνος Κωνσταντόπουλος.

Όπως είπε, οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο πλαίσιο του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας, βρίσκονται σε διαδικασία μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τους ενδιαφέρει άμεσα να μάθουν άλλες γλώσσες.

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών όπως Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, γίνεται ήδη σε κάποιες περιοχές της χώρας και την ευθύνη διδασκαλίας έχουν αναλάβει ΜΚΟ, ενώ για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας θα υπάρξει και εμπλοκή της διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης δήλωσε ότι έως στιγμής δεν υπάρχει πρόθεση ούτε προγραμματισμός, τα παιδιά των προσφύγων που είναι σε διαδικασία μετεγκατάστασης, να ενταχθούν σε σχολεία της περιοχής. Αυτό που εξετάζεται και θα γίνει πολύ σύντομα, είναι μόνο η δημιουργία ενός νηπιαγωγείου για τα μικρά προσφυγόπουλα.

Για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται ήδη σε κατοικίες, εντός και εκτός πόλεως της Κοζάνης, τόνισε ότι τα παιδιά τους θα ενταχθούν κανονικά στις σχολικές μονάδες της πόλης και ήδη υπάρχει πρόβλεψη να δημιουργηθούν δύο τάξεις υποδοχής, μία σε Δημοτικό σχολείο και μία σε Γυμνάσιο.

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, 2016 at 08:48 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply