Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Νo 1 λόγος που δεν πετυχαίνετε τον στόχο σας -Ψυχολόγος του Χάρβαρντ εξηγεί

31 Αυγούστου, 2016 by Σταματίνα

stoxoi-lathos-708

Καθημερινά άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θέτουν στόχους. Αλλοι να πάρουν προαγωγή στη δουλειά τους, άλλοι να πάρουν πτυχίο, άλλοι να βρουν τον έρωτα.

Οσο μικροί ή μεγάλοι είναι αυτοί οι στόχοι, ο καθένας θέλει να τους επιτύχει και να χαμογελάσει.

Η Είμι Κάντις, ψυχολόγος του Χάρβαρντ, τονίζει πως το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι πως επικεντρώνονται στο αποτέλεσμα και όχι στην διαδικασία.

Η ψυχολόγος, που είναι ειδικός στην ανθρώπινη συμπεριφορά, διαπιστώνει πως πολλοί νιώθουν αποτυχημένοι, λόγω της αποτυχίας επίτευξης μη ρεαλιστικών ή κακώς προγραμματισμένων στόχων.

«Είναι τόσο μεγάλο και τόσο μακρινό», λέει η Κάντις για στόχους, όπως η δουλειά των ονείρων ή απώλεια 40 κιλών. «Ολα απαιτούν ένα εκατομμύριο μικρά βήματα και καθένα από αυτά συνοδεύεται από μια ευκαιρία αποτυχίας», προσθέτει.

Οπως τονίζει, αυτό που πρέπει όλοι να κάνουν είναι να σταθούν στην διαδικασία και να χαρούν με τα όσα θα επιτύχουν κατά τη διάρκεια αυτής.

«Μεγάλη έρευνα έδειξε πως τα καταφέρνουμε καλύτερα αν επικεντρωνόμαστε στις μικρές αλλαγές, σε μικρά κομμάτια βελτίωσης», τονίζει.

Αυτό σημαίνει πως αν θέλετε πχ. από τρέξετε σε μαραθώνιο, δεν θα μπορείτε να το κάνετε αν από την πρώτη ημέρα τρέψετε πάνω από 10 χλμ! Αν όμως τρέξετε 1 χλμ. και αρχίσετε να ανεβαίνεται σταδιακά, θα αισθανθείτε πλήρης. Ετσι, δημιουργείτε και ένα επιπλέον κίνητρο στον εαυτό σας, να προσπαθείτε κάθε μέρα για το κάτι παραπάνω

 

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 31 Αυγούστου, 2016 at 22:09 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply