Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έρχονται 23.000 θέσεις εργασίας- Οι λεπτομέρειες

28 Αυγούστου, 2016 by Χρήστος Μίμης

ergasia job  εργασιαΝέο πρόγραμμα απασχόλησης για 23.000 ανέργους, ηλικίας

29 έως 64 ετών, προανήγγειλε για τα τέλη Σεπτεμβρίου, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Με τον ανασχεδιασμό των τελευταίων μηνών, το πρόγραμμα – με τον ίδιο προϋπολογισμό – απευθύνεται σε 23.000 χιλιάδες ανέργους και όχι σε 16.000 που προβλεπόταν, αρχικώς» εξήγησε.

Στο εξής – σύμφωνα με την ίδια – όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, ενώ θα παρέχεται στο 50% των ωφελούμενων η δυνατότητα εγγυημένης απασχόλησης σε ιδιωτικές εταιρείες για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το 1/4 των ωφελούμενων και μόλις για δύο μήνες.

«Με το νέο σχεδιασμό, ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ, εν αντιθέσει με τον αρχικό, σύμφωνα με τον οποίο ο άνεργος θα λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, η κα Αντωνοπούλου υποστήριξε ότι θα ενταχθούν περίπου 43.000 άνεργοι, ενώ διευκρίνισε ότι τα προγράμματα θα έχουν οκτάμηνη διάρκεια, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες για την ανάσχεση της ανεργίας, εκτίμησε ότι τον Οκτώβριο θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών.

fpress

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 28 Αυγούστου, 2016 at 18:20 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply