Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καστοριά: Κοινή ανακοίνωση Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχων για τους μετανάστες…

26 Αυγούστου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Κοινό Δελτίο Τύπου

kastorΣε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος με τον Εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Jeff Wilkinson, ακολούθησε σύσκεψη με τους Δημάρχους του Νομού Καστοριάς με κεντρικό θέμα συζήτησης την αιφνιδιαστική έλευση περιορισμένου αριθμού προσφύγων σε ανενεργή ξενοδοχειακή μονάδα.

Η έλλειψη ενημέρωσης των θεσμικών παραγόντων συνιστά ένα πρωτόγνωρο και προσβλητικό φαινόμενο που μας εκθέτει, καθώς ακυρώνει όχι μόνο το ρόλο μας αλλά και τη διάθεση μας να συνδράμουμε στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Με το δεδομένο ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διαφυλάξουμε αφενός την τοπική μας κοινωνία από την παραφιλολογία που αναπτύσσεται και τα συναισθήματα ανασφάλειας που αυτή παράγει και αφετέρου δε να προσεγγίσουμε με ανθρωπιστική χροιά αυτή την απρόσμενη εξέλιξη :

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την πλήρη και διεξοδική ενημέρωση δια των εκπροσώπων της για το συνολικό σχεδιασμό διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος θέτοντας το καίριο ερώτημα πως η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς όντας εκτός εθνικού σχεδιασμού υποδοχής προσφύγων μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, γίνεται δέκτης αιφνιδιαστικής έλευσης προσφύγων.

Ζητούμε προς ενημέρωση μας από την Ύπατη Αρμοστεία το περιεχόμενο των υπογεγραμμένων συμβάσεων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Απευθυνόμενοι στην τοπική μας κοινωνία στεκόμαστε στο πλάι της εκφράζοντας ταυτόχρονα τη θερμή μας παράκληση για την αποφυγή φαινομένων μισαλλοδοξίας και ρατσισμού που μόνο να οξύνουν μπορούν την όλη κατάσταση.


Το παρόν έγγραφο συντάχθηκε με την σύμφωνη γνώμη του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων της Π.Ε. Καστοριάς και κοινοποιήθηκε υπό τύπον επιστολής στους ακόλουθους αποδέκτες :
Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κα Ολυμπία Τελιγιωρίδου
Βουλευτή Ν.Δ. Κα Μαρία Αντωνίου
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1) Γραφείο Πρωθυπουργού
2) Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο.

This entry was posted on Παρασκευή, 26 Αυγούστου, 2016 at 23:51 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply