Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι 6 συμβουλές που μπορούν να σώσουν τη ζωή του παιδιού σας

20 Αυγούστου, 2016 by Σταματίνα

paidia-asfaleia-708

Το να πείτε στα παιδιά σας να μην μιλούν σε αγνώστους, μπορεί να μην είναι αρκετό για την ασφάλειά τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο «κακός» είναι κάποιος γνωστός, ενώ άλλες ο ξένος δεν χρειάζεται να μιλήσει για να κάνει ένα παιδί του «χεριού» του.

Το Anxious Toddlers, που είναι μία ιστοσελίδα που παρέχει στους γονείς υποστήριξη, καθοδήγηση και συμβουλές, δημιούργησε μια λίστα συμβουλών, που μπορούν να σώσουν τη ζωή του παιδιού σας.

  • Αν κάποιος το πλησιάζει με αυτοκίνητο, να τρέξει προς την αντίθετη πλευρά. Μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά, μέχρι να κάνει αναστροφή.
  • Αν χαθεί ή αισθανθεί πως δεν είναι ασφαλές, να βρει μια μαμά με παιδιά.
  • Μάθετε το να μην κρατά μυστικά, που σχετίζονται με το σώμα του. Αν κάποιος του πει κάτι τέτοιο, να έρθει να σας το πει άμεσα.
  • Αν κάποιος το αρπάξει, πείτε του πως μπορεί να τον χτυπήσει, να τον δαγκώσει, να βάλει τις φωνές όσο πιο δυνατά γίνεται.
  • Πετάξτε οτιδήποτε δείχνει την ταυτότητα του παιδιού, σε τσάντες ή το τάπερ που έχει το φαγητό του. Είναι πιο εύκολο για κάποιον να πλησιάσει ένα παιδί, όταν ξέρει το όνομά του. Μην του το κάνετε εύκολο.
  • Να έχετε μια λέξη-κώδικα. Το παιδί σας μπορεί να την χρησιμοποιεί, όταν βρίσκεται σε κατάσταση, που εκείνο δεν θεωρεί ασφαλή. Οταν την ακούτε, τρέξτε προς αυτό.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2016 at 23:51 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply