Φωτογραφιες απο την εμφανιση των χορευτικων τμηματων στο πραυλιο του Σχολειου και της Μ.Παναγιας – Ευχαριστηριο μηνυμα της Τ.Κ Σαμαρινας
art5
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 16-08-2016 ο χορός Τσιατσος στην Σαμαρίνα.

Τους χορευτές-τραγουδιστές συντόνισαν ο Τάσος ο Τσιοπας και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Κωνσταντίνος Τζημας. Αποτελεσμα ήταν να έχουμε έναν Τσιατσο άρτια οργανωμένο σε ρυθμό και διάρκεια.




Με αφορμή τα 200 χρόνια της Παναγίας και μετά την προτροπή της Κοινότητας και της Εκκλησίας μας ντύθηκαν με τις παραδοσιακές φορεσιές μας πολλοί συμπατριώτες μας δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στον χορό.

Μετά τον Τσιατσο ακολούθησαν χοροί με τα κλαρίνα και σιγά σιγά με την συνοδεία της ορχήστρας κατευθύνθηκαν προς το Χάνι.

Δείτε εικόνες  (Κάντε κλικ για μεγέθυνση):

art3 art9 art13 art12 art10 art2 art1

Συγκινητική στιγμή όταν με ένα νόημα του Κώστα Τζημα σταμάτησαν τα κλαρίνα για να περάσουν βουβά μπροστά στο σπίτι του εκλιπόντος νέου μας του Θάνου του Αγορογιαννη προκαλώντας συγκίνηση στους συμμετέχοντες και στους περαστικούς.

Με την είσοδο της πομπής στην πλατεία συνεχίστηκε το γλέντι για όλους.

Την δεύτερη μέρα Μικρό Τσιατσος είχε την ανάλογη επιτυχία

Φωτογραφιες απο την εμφανιση των χορευτικων τμηματων στο πραυλιο του Σχολειου και της Μ.Παναγιας: (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

nikou6 nikou5 nikou4 nikou3 nikou2 nikou1 nikou11 nikou10 nikou9 nikou8 nikou7

Ευχαριστηριο μηνυμα της Τ.Κ Σαμαρινας

Η Τ.Κ Σαμαρίνας ευχαριστεί τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κκ Δαβίδ για την ιδιαίτερη τιμή που μας έκανε να παραβρεθεί καθ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων μας. Τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Γρεβενών π. Σεραφείμ Ζώγκα. Τον Πατερα Ευθυμιο Καραπουλιο, τον Πατερα Γεωργιο Τασιουλη, την εκκλησιαστικη επιτροπη, τους ψαλτες.

Τους εκπροσώπους της πολιτικης,της τοπικης αυτοδιοικησης, τα σώματα ασφαλείας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τους συνεργάτες ,τους Συλλόγους που βοήθησαν,τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες τις Σαμαριναιες και τους Σαμαριναιους που ανέβηκαν στο χωριό.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και η Παναγία να μας φέρει και του χρόνου στην Σαμαρίνα να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Από το μοναδικό site samarina που καταγράφει την Ιστορία της Σαμαρίνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.