perfeti-ionio-708

Ενα ακόμη εντυπωσιακό σκάφος έδεσε στα νησιά του Ιονίου, μαγνητίζοντας τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών.

Ο λόγος για το 81 μέτρων γιοτ AIR του Ιταλού μεγιστάνα Αουγκούστο Περφέτι, το οποίο βρέθηκε στο Φισκάρδο!

 

Οπως σημειώνει το kefaloniapress.gr αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η υπερπολυτελής θαλαμηγός βρέθηκε στην Κεφαλονιά, αφού ο ιδιοκτήτης λατρεύει το νησί και το επισκέπεται συχνά. Επιπλέον η εν λόγω θαλαμηγός προσφέρεται και προς ενοικίαση και δεν είναι λίγοι αυτοί που την επιλέγουν για να επισκεφθούν το Ιόνιο.

Αουγκούστο Περφέτι, ο βασιλιάς της τσίχλας

Ο Αουγκούστο Περφέτι είναι συνιδιοκτήτης (μαζί με τον αδελφό του) της τρίτης μεγαλύτερης βιομηχανίας σακχαροειδών του κόσμου,  Perfetti Van Melle η οποία φτιάχνει τις γνωστές καραμέλες Mentos and Fruittella.

Η εταιρία δημιουργήθηκε το 1946 από τον πατέρα του Aουγκούστο, Aμπρότζιο Περφέτι, ο οποίος και έφερε την ..τσίχλα στην Ιταλία. Το 2001 συνεργάστηκε με τον Γερμανό παραγωγό της Mentos και μετονομάζεται σε  Perfetti van Melle, ενώ το  2006 δημιουργεί και το Ισπανικό προϊόν Chupa Chups.

Η εταιρία σήμερα απασχολεί 19.000 εργαζόμενους, ενώ η  περιουσία των αδελφών Περφέτι, Αουγκούστο και Τζόρτζιο, ανέρχεται στα 6,3 δις δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Το γιοτ Air

To γιοτ Air δεν είναι η πρώτη θαλαμηγός που απέκτησε ο Περφέτι, αλλά η δεύτερη. To 2005 o Περφέρτι παρήγγειλε ένα 90μετρο γιοτ, ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του δέχθηκε μια προσφορά εξαγοράς από τον Σουλεϊμάν Κερίμοφ, την οποία όπως ο ίδιος λέει, δεν μπορούσε να αρνηθεί. Ετσι, το πρώτο Air δεν έπεσε ποτέ στη θάλασσα με το όνομα αυτό, αφού με την εξαγορά του μετονομάστηκε σε Ice. Ακολούθως, το 2011, ο Περφέτι παρήγγειλε ένα άλλο σκάφος το οποίο επίσης ονομάστηκε Αir και το οποίο αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Κεφαλλονιά!

Το όνομα Air, και τα δύο γιοτ, το οφείλουν στην τσίχλα Air Action «παιδί» των Περφέτι, η οποία έκανε θραύση στην Ιταλία.

To 81 μέτρων γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 12 άτομα στις 7 καμπίνες του. Το εσωτερικό του όπως κανείς μπορεί να υποθέσει και βλέποντάς το απλά απέξω, είναι πολυτελές, κομψό και άνετο και έπιπλα χλιδάτα μεν, διαχρονικού στιλ δε.

Μεταξύ άλλων διαθέτει γυμναστήριο, τζακούζι και φυσικά… ελικοδρόμιο!

iefimerida

 

 


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.