Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προσοχή στα «παγιδευμένα» ΑΤΜ: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες για μην πέσουν θύματα κλοπής (εικόνες)

4 Αυγούστου, 2016 by Χρήστος Μίμης

atm-kleftesΜπορεί οι πολίτες να είναι πλέον υποψιασμένοι κάθε φορά που πηγαίνουν σε ένα ATM για να

σηκώσουν χρήματα και να έχουν το νου τους για τυχόν επιτήδειους, ωστόσο οι κακοποιοί συνεχώς βρίσκουν νέους τρόπους για να κλέψουν.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας software FICO και τις European ATM Security Team παρατηρείται αύξηση των υποθέσεων κλοπών PIN από παγιδευμένα ΑΤΜ. Συγκεκριμένα ο αριθμός παγιδευμένων ATM σημείωσε ρεκόρ το 2015 στις ΗΠΑ, αυξανόμενος κατά 546% σε σχέση με το 2014. Η European ATM Security Team ανακάλυψe ότι στην Ευρώπη η αντίστοιχη άνοδος παγιδευμένων μηχανημάτων ανάληψης χρημάτων ήταν για το 2015 της τάξης του 19%.

Στις τράπεζες τα πιο ασφαλή ΑΤΜ
Η FICO, όπως αναφέρει το newmoney, έχοντας παρακολουθήσει εκατοντάδες ΑΤΜ σε όλες τις ΗΠΑ, συμπέρανε ότι τα ΑΤΜ που βρίσκονται σε τράπεζες είναι πιο ασφαλή, σε σχέση με όσα είναι μεμονωμένα.
Ο Brian Krebs, υπεύθυνος ασφαλείας και συγγραφέας ανακάλυψε συσκευή κοντά μπακάλικο η οποία σκάναρε τις κάρτες των καταθετών και έκλεβε τα PIN τους.

«Προειδοποιώ τους αναγνώστες να αποφεύγουν τα μοναχικά ΑΤΜ και να προτιμούν όσα βρίσκονται σε τοίχους τραπεζών», σημειώνει ο Krebs ενώ τονίζει ότι οι κακοποιοί προτιμούν τα μοναχικά ΑΤΜ (εκτός τραπεζών) αφού είναι χαμηλότερα τα επίπεδα ασφάλειας σε αυτά.
«Αν κάποιος βλέπει κάτι περίεργο στο ΑΤΜ πριν κάνει ανάληψη, καλό είναι να μην την κάνει», αναφέρει ο Krebs.
Για να αποφύγει κάποιος χρήστης κρυφές κάμερες που τοποθετούν οι κακοποιοί για να αποσπάσουν τα PIN πελατών, καλό είναι να κρύβει με το χέρι του το καντράν όταν πληκτρολογεί τον κωδικό του, αφού στο κόλπο των κρυφών καμερών καταφεύγουν οι περισσότεροι κακοποιοί, ενώ έχει μελετηθεί ότι οι καταθέτες σπάνια κρύβουν τον κωδικό τους.
Το βέλος δείχνει που τοποθετείται συνήθως κρυφή κάμερα για να καταγράφει τις συναλλαγές.

Σε άλλες περιπτώσεις η κάμερα τοποθετείται σε διαφημιστικό υλικό κοντά στο ATM με θέα όμως στο πληκτρολόγιο.

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Αυγούστου, 2016 at 20:29 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply