Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δικαστές κατά Πολάκη: Απαράδεκτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη -Ο υπουργός να θυμηθεί τη διάκριση των εξουσιών

4 Αυγούστου, 2016 by Σταματίνα

polakis-ygeias-708_1

Στα άκρα η κόντρα μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και των δικαστικών ενώσεων.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του κ.Πολάκη για βαθύ πρόβλημα σε τμήμα της δικαιοσύνης και των σωμάτων ασφαλείας, το οποίο άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αφορμή τις προσλήψεις εργαζομένων στην καθαριότητα στο νοσοκομείων Τρικάλων.

Ο κ.Πολάκης με ανάρτησή του στο facebook κάλεσε τη δικαιοσύνη να αποκαταστήσει το κύρος της «ξεσηκώνοντας» εκ νέου τους δικαστές οι οποίοι με ανακοίνωσή τους κάλεσαν τον υπουργό να θυμηθεί τη διάκριση των εξουσιών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικαστικών ενώσεων έχει ως εξής: 
Οι  δηλώσεις και τοποθετήσεις  του Υπουργού Πολάκη, με αφορμή την υπόθεση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση σε υποθέσεις που αφορούν πολίτες και τον φυσικό δικαστή τους.

Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις αυτές εκτός του ότι μαρτυρούν έλλειψη στοιχειώδους αντιλήψεως των συνεπειών τους , είναι αντίθετες με το νομικό πολιτισμό μας, εκφράζουν  απαξίωση στην ελληνική δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της,  αποκαλύπτουν για μια ακόμη φορά νοοτροπίες και πρακτικές που δεν συνάδουν με τη θεμελιώδη αρχή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αυτή της διάκρισης των λειτουργιών σε δικαστική, νομοθετική, εκτελεστική, εγείρουν ζητήματα  συνταγματικής ασέβειας στους θεσμούς  και αγνοούν  ότι, κατά το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής συνέχεται κατ΄ ανάγκη με τον συνταγματικό έλεγχο και τον έλεγχο νομιμότητας,  που είναι έργο της δικαστικής λειτουργίας,  η οποία αποτελεί αναγκαία συνιστώσα και αναπόσπαστο στοιχείο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας σε όλες τις δημοκρατικές χώρες.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 4 Αυγούστου, 2016 at 21:18 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply