angre 1Ανέκαθεν πίστευα και πιστεύω πως η ανάπτυξη ενός τόπου προέρχεται μέσα από τους ανθρώπους του.

Από το 2007 που διετέλεσα Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Γρεβενών και μέχρι το 2014, που η διοίκηση της πέρασε στα χέρια του τωρινού διοικητικού συμβουλίου, μαζί με το προσωπικό της ΑΝΓΡΕ αλλά και το τότε Διοικητικό Συμβούλιο, προσπαθήσαμε και παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις να καταστήσουμε μια εταιρεία υγιής και δυναμική, αυτόνομη, ανεξάρτητη και ιδιαίτερα ανταγωνιστική στη διεκδίκηση κονδυλίων για τον τόπο και τους επαγγελματίες του Νομού Γρεβενών. Βασιστήκαμε στο έργο και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας με στόχο να γίνουμε περισσότεροι και να δημιουργήσουμε το δικό μας στελεχιακό δυναμικό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Μετά και την τελευταία κίνηση του νυν Προέδρου να παραχωρήσει απαίδευτα τελείως, χωρίς την έγκριση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων,  τη διαχείριση του Νέου Προγράμματος Leader στην ΑΝΚΟ, αφήνοντας χωρίς προσωπικό την Αναπτυξιακή Γρεβενών και ουσιαστικά χωρίς μελλοντικούς πόρους, δε μπορώ παρά να υποβάλω επίσημα την παραίτηση μου διότι δε θέλω να συντελέσω στην παρακμή αυτού του τόπου. Η κίνηση αυτή εγκυμονεί υψηλούς κινδύνους για την τοπική επιχειρηματικότητα αφού η πρόταση η οποία υποβάλλεται από την ΑΝΚΟ θα απευθύνεται σε επαγγελματίες διαφορετικών ταχυτήτων και χαρακτηριστικών αφού θα προέρχονται από δύο εντελώς ανομοιόμορφους Νομούς και θα αξιολογούνται με ίδια κριτήρια. Συνεπώς οι επιχειρήσεις των Γρεβενών θα βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι αυτών της Κοζάνης, πράγμα το οποίο δε θα συνέβαινε αν η πρόταση είχε αυτονομία.

Μην ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά θα είναι επιλέξιμη και η πόλη των Γρεβενών και η λίμνη του Ιλαρίωνα στο Νότιο Τμήμα

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ως δημοτική αρχή πιστέψαμε στα Ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και τη δυναμική που μπορούν να έχουν σε ένα τόπο. Διεκδικήσαμε ευκαιρίες τις οποίες καρπώθηκε η τοπική κοινωνία με πολλαπλούς τρόπους και χάρη σε αυτά τα προγράμματα η ΑΝΓΡΕ είναι ζωντανή ακόμη και σήμερα και από αυτούς τους πόρους ακόμη χρηματοδοτείται (Leader, METPEX, CIVITAS, ΤΟΠΣΑ, ΤΟΠΕΚΟ, Ελλάδα-Αλβανία, Life κλπ) . Από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα διοίκηση ουδεμία κίνηση είδαμε προς αυτή την κατεύθυνση, ουδεμία προσπάθεια διεκδίκησης πόρων μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας Γρεβενών, ουδεμία πρόταση υποβεβλημένη για νέο έργο ή χρηματοδότηση.  Η απόφαση της παρακμής της ήταν προαποφασισμένη από το νυν διοικητικό συμβούλιο και δυστυχώς κατέληξε με τον πιο άσχημο τρόπο.

Ύστερα από πολλή περίσκεψη, αλλά και έχοντας την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι θεαματικά, είμαι στη δυσάρεστη θέση να προβώ σε αυτό που μέχρι σήμερα δεν συνιστούσα σε όποιον ζητούσε τη γνώμη μου σχετικά, να υποβάλλω δηλαδή την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΝΓΡΕ.

Σίγουρα, πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση, όμως είμαι πλέον πεπεισμένος ότι δεδομένων των συνθηκών, η εμπειρία, οι γνώσεις, οι «γνωριμίες» και εν γένει η «παρουσία» μου στο Διοικητικό Συμβούλιο αφενός αποτελούν ενόχληση και αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθούν τελικά και ως δικαιολογία για το ανεπαρκές έργο που, δυστυχώς, θα παρουσιάσει στο τέλος της θητείας της η παρούσα διοίκηση.

Ουδέποτε στη μέχρι τώρα πορεία μου συμμετείχα σε διακοσμητικές θέσεις, πολύ περισσότερο σήμερα μετά από μια πλούσια αυτοδιοικητική διαδρομή. Σε αυτή τη μακρόχρονη αυτοδιοικητική μου πορεία προσπάθησα πάντα για το καλύτερο, αψηφώντας το προσωπικό και οικογενειακό κόστος προς χάριν του γενικότερου συμφέροντος των πολιτών αυτού του τόπου και των κατοίκων των Γρεβενών.

Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε παρόντες στα τοπικά δρώμενα ως Δημοτική παράταξη έχοντας πάντα ως γνώμονα τη «δημιουργική συμμετοχή» μας στα κοινά και ως στόχο να «προσθέτουμε» στο τοπικό «γίγνεσθαι»

Με εκτίμηση,

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Μέλος ΔΣ Αναπτυξιακής Γρεβενών

Π. Νομάρχης &Π. Δήμαρχος

Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ. Γρεβενών

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.