Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ηπειρος: Στρατιωτικοί που υπηρετούν σε κέντρο μεταναστών βρέθηκαν θετικοί στη φυματίωση

21 Ιουλίου, 2016 by Σταματίνα

epiii-6708

Οι εξετάσεις για τη νόσο της φυματίωσης που έχει ανιχνευθεί σε στρατιωτικούς που έχουν δραστηριοποιηθεί υπηρεσιακά στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Τσεπέλοβο, απασχολεί την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Ένωση με έγγραφο το οποίο απέστειλε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Υγείας, το ΓΕΣ, τη Στρατιά, την Ταξιαρχία, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το οποίο συνάμα κοινοποιεί στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, σημειώνει ότι κυρίαρχο θέμα του μηνός Ιουλίου είναι οι εξετάσεις για τη νόσο της φυματίωσης, ενώ τονίζουν ότι «όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση, αλλά ότι γίνεται γνωστό είναι από δημοσιογραφικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Για αυτό το λόγο η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ζητά στοιχεία για τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν υποβληθεί στην εξέταση μαντού, και ενημέρωση για τον αριθμό των συναδέλφων τους που βρέθηκε θετικός, και έκανε την επιπλέον εξέταση INGRA.

Ταυτόχρονα ζητά ενημέρωση για τον λόγο για τον οποίο οι στρατιωτικοί που βρέθηκαν θετικοί συνεχίζουν να εργάζονται και να μην βρίσκονται σε χώρους ανάρρωσης.

«Ποια μέριμνα θα ληφθεί γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους που ταλανίζονται από αγωνία κι άγχος; Οι στρατιωτικοί θα συνεχίσουν να εκτελούν υπηρεσίες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του χ. Τσεπελόβου; Οι συνάδελφοι που εκτελούν υπηρεσίες- εργασίες στα λοιπά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που έχουν αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου θα τύχουν ιατρικών εξετάσεων προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση και της ιατρικής τους κατάστασης;», διερωτάται η Ένωση ζητώντας άμεση επίσημη ενημέρωση.


iefimerida

loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 21 Ιουλίου, 2016 at 18:35 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply