Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η ΠΕΔ συμμετέχει στο διασυνοριακό πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας

19 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

pedΤην υποβολή πρότασης έργου στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδας – Αλβανίας, ενέκρινε η

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, στην τελευταία της συνεδρίαση.

Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση της Κοινής Γραμματείας του INTERREG IPA CBC PROGRAMME GREECE – Albania 2014 – 2020. Ως εταίρος θα συμμετάσχει στη θεματική προτεραιότητα d_ Προστασία του Περιβάλλοντος και Προώθηση της Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή και Μετριασμός και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών, με τον τίτλο: Protect and Preserve dy Promote Participation.

Συζητήθηκε επίσης η συμμετοχή της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, ειδικότερα εξετάστηκε η οικονομική υποχρέωση της ΠΕΔ έναντι της εταιρίας, ως προς τις ετήσιες εισφορές και το ύψους του μετοχικού κεφαλαίου. Με άλλα λόγια συζητήθηκε η μορφή με την οποία η ΠΕΔ θα συμμετάσχει στην Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. Η ΠΕΔ υπέβαλλε μία συμβιβαστική πρόταση, η οποία αναμένεται να γίνει δεκτή και από την Εταιρία Τουρισμού, ως προς το ύψους των εισφορών, χωρίς τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ακόμη η ΠΕΔ αποφάσισε την τακτοποίηση των υποχρεώσεών τ6ης απέναντι στο κέντρο «Ορίζοντες», καταβάλλοντας τις εισφορές της πρώην ΤΕΔΚ Γρεβενών, από το 2011 και εντεύθεν, οι οποίες ετησίως είναι 1500 ευρώ, με συνολικό ποσό 7.500 ευρώ.

Τέλος, η ΠΕΔ απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ΔΙΑΔΥΜΑ να συμμετάσχει στο Σχέδιο Δράσης Ευαισθητοποίησης και Επικοινωνίας του ΠΕΣΔΑ, με χρήματα που θα προέρχονταν από τον Τοπικό Πόρο.

Χρήστος Βήττας

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 19 Ιουλίου, 2016 at 11:43 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply