Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΑΣΕΠ: Διορίσθηκαν οι τρεις νέοι αντιπρόεδροι και οι 25 νέοι σύμβουλοι

17 Ιουλίου, 2016 by Σταματίνα

3BD362F2A0DD22576C581A98E6BBBA69Τη Δευτέρα η ορκωμοσία της Ολομέλειας του Συμβουλίου.Αναλαμβάνουν επισήμως τα καθήκοντά τους οι νεοδιορισθέντες τρεις αντιπρόεδροι και 25 σύμβουλοι του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ). Η ορκωμοσία της Ολομέλειας έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας.

Επανέρχεται η ισορροπία στη σύνθεση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ, καθώς καλύπτονται πλέον οι κενές θέσεις που είχαν προκύψει από καιρό, κυρίως λόγω λήξης της θητείας των προηγούμενων μελών. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο του 2014 έχει επιλεγεί και διορισθεί ως πρόεδρος του ΑΣΕΠ ο πρώην πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, ο οποίος διαδέχθηκε τον ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γιώργο Βέη. Οι εκκρεμμότητες αφορούσαν αντιπροέδρους και συμβούλους.
Ήδη ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής υπέγραψε τον διορισμό τους. Η επιλογή τους έγινε με πλειοψηφία των 4/5 των μελών της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, κατά τις συνεδριάσεις της 31ης Μαΐου 2016 και της 23ης  Ιουνίου 2016.
Η θητεία των διοριζομένων αντιπροέδρων και συμβούλων του ΑΣΕΠ είναι εξαετής, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.
Πλέον τη θέση τριών αντιπροέδρων του ΑΣΕΠ αναλαμβάνουν οι κκ. Διονύσιος Λασκαράτος, πρώην αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και νυν γενικός επίτροπος Επικρατείας Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δικηγόρος, πρώην γενικός γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.
tovima


loading…

This entry was posted on Κυριακή, 17 Ιουλίου, 2016 at 18:01 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply