Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί τα καλά μπαρ ψεκάζουν το ποτήρι μπύρας με νερό;

10 Ιουλίου, 2016 by Σταματίνα

mpira

Έχετε παρατηρήσει σε κάποια μπαρ ένα μικρό σύστημα που χρησιμοποιεί ο μπάρμαν για να ξεπλύνει το ποτήρι σας πριν σας σερβίρει την μπύρα;

Το ονομάζουν star sink και καθώς πιέζει το χείλος του ποτηριού προς τα μέσα, αυτό ψεκάζει ατμό μέσα του. Μοιάζει πολύ κουλ και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προετοιμαστεί ένα ποτήρι μπύρας.


Κι αν αναρωτιέστε γιατί το μπαρ δεν κάνει αυτή την προετοιμασία από πριν, να σας πούμε ότι το πλύσιμο με απορρυπαντικά μπορεί να έχει αφήσει υπολείμματα, οπότε έτσι απομακρύνονται. Επίσης απομακρύνει τη σκόνη που μπορεί να έχει κολλήσει στο ποτήρι όσο μένει αχρησιμοποίητο.

Ευωδιαστή και δροσερή μπίρα, χωρίς σκόνη και υπολείμματα, χάρη στο star sink

Στην ουσία, όμως, αυτός ο νεροχύτης εξυπηρετεί έναν σπουδαιότερο σκοπό: όταν ξεπλένουμε ένα ποτήρι μπύρας γίνεται πιο γλιστερό κι έτσι μειώνεται η τριβή, καθώς η μπύρα γεμίζει το ποτήρι. Αυτό δίνει ένα πιο ουσιαστικό και καθαρό άρωμα στην επιφάνεια. Ο αφρός της μπύρας είναι στην πραγματικότητα κάτι καλό, αφού μεταφέρει μια σημαντική ποσότητα των αρωμάτων της -και το να την μυρίσεις είναι η μισή χαρά!

Το άλλο όφελος είναι ότι το ψέκασμα αυτό παγώνει το ποτήρι κι όπως ξέρουμε τα κρίκερ έχουν την τάση να ζεσταίνουν πρόωρα την μπύρα μας.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε τον μπάρμαν να ξεπλένει το ποτήρι σας, εκτιμήστε τον διπλά γιατί σας προσφέρει μια πιο ευωδιαστή και πιο δροσερή μπύρα!


clickatlife

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 10 Ιουλίου, 2016 at 14:09 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply