Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κατατέθηκε στη Βουλή ο εκλογικός νόμος

5 Ιουλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

Προβλέπει απλή αναλογική με κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών και ψήφο στα 17
boylh
Στη Βουλή κατατέθηκε απόψε ο εκλογικός νόμος, που προβλεπει αναλογική κατανομή των εδρών με κατάργηση του «μπόνους» των 50 εδρών και

δικαίωμα ψήφου με τη συμπλήρωση του 17ου έτους.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή την ερχόμενη Πέμπτη και θα ακολουθήσει κανονική διαδικασία συζήτησης. Στην Ολομέλεια για ψήφιση αναμένεται να τεθεί την επόμενη εβδομάδα, 18-22 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις έως τωρα τοποθετήσεις των κομμάτων, το νομοσχεδιο στηρίζουν οι ΚΟ των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και με το τελευταίο άρθρο του νομοσχεδίου, η κατάργηση του μπόνους απαιτεί τη θετική ψήφο τουλάχιστον 200 βουλευτών, προκειμένου να ισχύσει από τις ερχόμενες εθνικές εκλογές, ενώ η διάταξη για την ψήφο στα 17 θα ισχύσει άμεσα, αρκεί να ψηφιστεί από 151 βουλευτες.

Διαβάστε εδώ την αιτιολογική έκθεση

Διαβάστε εδώ τον πίνακα τροποποιημένων διατάξεων

Διαβάστε εδω το σχέδιο νόμου

Διαβάστε εδω την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους

Διαβάστε εδώ την ειδική έκθεση

Διαβάστε εδώ την έκθεση δημόσιας διαβούλευσης

Διαβάστε εδώ την έκθεση αξιολόγησης συνεπειών

protothema

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2016 at 22:44 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply