here_active_listening_lifestyle1

Αδιαμφισβήτητα ζούμε την γενιά των smartphones. Οι μικρές, «έξυπνες» συσκευές έχουν αλλάξει άρδην τον τρόπο που επικοινωνούμε, ενημερωνόμαστε και σε λίγο θα αλλάξουν ακόμα και τον τρόπο που… ακούμε.

Η εταιρία Doppler Labs που εδρεύει στην Νέα Υόρκη, μόλις κυκλοφόρησε τα νέα της ακουστικά Here One, που δεν έχουν καμία σχέση με ο,τι κυκλοφορεί στην αγορά. Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Noah Kraft, τα Here One είναι ισχυρά σαν ένα λάπτοπ της προηγούμενης πενταετίας. Με λίγα λόγια, η αμερικανική εταιρία θέλει να βάλει έναν… υπολογιστή στα αυτιά των πελατών της.

Πώς θα μπορεί να επηρεάζει όμως αυτός ο μίνι υπολογιστής, σε μορφή ασύρματου ακουστικού, την ακοή μας; Απλούστατα, θα μας χαρίζει την ικανότητα να διαχωρίζουμε και να επεξεργαζόμαστε τους ήχους που ακούμε! Για παράδειγμα, αν περπατάει κάποιος στον δρόμο μπορεί να ακούει μουσική, ενώ παράλληλα να κατεβάσει την ένταση του ήχου των αυτοκινήτων και να αφήσει τις ανθρώπινες φωνές στα φυσιολογικά επίπεδα.

Σε ένα γραφείο θα μπορεί κάποιος να σβήσει εντελώς τον θόρυβο του ενοχλητικού ανεμιστήρα, αυξάνοντας λίγο τον ήχο των συναδέρφων του ώστε να τους ακούει πιο καθαρά. Σε μια συναυλία από την άλλη, θα μπορεί να αυξομειώσει το μπάσο ή να κάνει οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία ήχου!

Ολα αυτά θα ρυθμίζονται μέσω smartphone. Οπως ενημέρωσαν υπεύθυνοι της εταιρίας, η Doppler Labs παρότι έχει ήδη κυκλοφορήσει τα ακουστικά, δεν σταματάει να αναβαθμίζει τις λειτουργίες τους.

Βέβαια, την ώρα που όλα φαίνονται… ιδανικά, τα Here One παρουσιάζουν δύο πολύ βασικά ελαττώματα. Το πρώτο είναι κοινό για κάθε έξυπνη συσκευή και δεν είναι άλλο από την  μπαταρίας. Τα ακουστικά έχουν διάρκεια ζωής 5 ωρών, αλλά με συνεχόμενη λειτουργία η διάρκεια τους μπορεί να πέσει ακόμα και στις 3 ώρες. Το δεύτερο αρνητικό είναι η… τιμή τους, η οποία φτάνει τα 300 δολάρια και είναι ιδιαίτερα «τσουχτερή».

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.