nato78

Την παραδοχή ότι το ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί τις Βαλτικές χώρες σε πιθανή επίθεση της Ρωσίας, έκανε ο Μπεν Χότζες.

«Είναι αλήθεια ότι η Ρωσία θα μπορούσε να κατακτήσει τις βαλτικές χώρες πιο γρήγορα απ’ όσο χρόνο θα χρειαζόμασταν εμείς για να φτάσουμε εκεί και να τις υπερασπιστούμε» είπε ο αντιστράτηγος και διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο γερμανικό περιοδικό «Die Zeit» στο περιθώριο της στρατιωτικής άσκησης «Anaconda-16» που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην Πολωνία.
Στην άσκηση συμμετέχουν 31.000 στρατιώτες από 24 χώρες οι οποίοι πολεμούν έναν φανταστικό εχθρό, την «Ενωση των Κόκκινων» η οποία έχει βάλει στο στόχαστρο της τις χώρες της Βαλτικής και τη βόρεια Πολωνία.

Επισήμως, η άσκηση αυτή, που έχει επικριθεί από τη Μόσχα, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πολωνίας και όχι από το ίδιο το ΝΑΤΟ. «Ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θεώρησαν ότι ήταν υπερβολικά προκλητικό απέναντι στη Ρωσία να τη χαρακτηρίσουμε «άσκηση του ΝΑΤΟ» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Χότζες.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εισηγήθηκε σήμερα την ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της χώρας του απέναντι στις επιθετικές όπως τις χαρακτήρισε ενέργειες του ΝΑΤΟ. «Το ΝΑΤΟ πολλαπλασιάζει την επιθετική ρητορική του και τις επιθετικές ενέργειές του κοντά στα σύνορά μας», είπε ο Πούτιν. «Υπό αυτές τις συνθήκες, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στα καθήκοντα που συνδέονται με την ενίσχυση των αμυντικών δυνάμεων της χώρας μας», υπογράμμισε.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.