Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

KΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ_ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ (εικόνες)

23 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

dhkeb 5Οι 33 ενθουσιώδεις εξερευνητές έκαναν πρεμιέρα σήμερα στις 16/6/2016 με τη δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας το κυνήγι του θησαυρού.
dhkeb 6
Η βιβλιοθηκονόμος Λίτσα Ταρλατζή ξεκίνησε τη δράση εξηγώντας στα παιδιά το θέμα της καλοκαιρινής εκστρατείας, διαβάζοντας τους συγχρόνως και το δεκάλογο του εξερευνητή που στη συνέχεια τους τον μοίρασε. Δημιουργήθηκε μια όμορφη συζήτηση και τα παιδιά εκφράστηκαν για το τι σημαίνει για αυτά εξερεύνηση, ποιους διάσημους εξερευνητές ξέρουν, καθώς και ποιους ήρωες  εξερευνητές αναγνωρίζουν μέσα από τα βιβλία που διάβασαν.
dhkeb 4
Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ,ανακάλυψαν τις οδηγίες από το φάκελο της ημέρας και εξερεύνησαν τον κόσμο των καινούριων βιβλίων .Βρήκαν συγγραφείς, θέματα, τίτλους, εικόνες  και λέξεις μέσα από τα βιβλία  και έπαιξαν παντομίμα διασκεδάζοντας με την ψυχή τους.

dhkeb 3
Αφού δούλεψαν με τα βιβλία άρχισαν το κυνήγι του θησαυρού ψάχνοντας τα αντικείμενα που ήταν κρυμμένα μέσα σε φακέλους σε διάφορα σημεία της βιβλιοθήκης. Η χαρά και το γέλιο όταν τα έβρισκαν ήταν απερίγραπτα. Συγκεντρώνοντας όλα τα ευρήματα  η μία ομάδα τα μετέτρεψε σε έναν υπέροχο σουρεαλιστικό  πίνακα, ενώ η άλλη σε μια ευφάνταστη ιστορία. Όταν τελειώσανε, παρουσίασαν τον πίνακα, διάβασαν την ιστορία και καταχειροκροτήθηκαν με ενθουσιασμό.
dhkeb 2

Τα πρώτα έργα τους κόσμησαν ήδη τον τοίχο της παιδικής βιβλιοθήκης.Οι φίλοι μας δεν αποδείχθηκαν μόνο απίθανοι και ακούραστοι εξερευνητές αλλά και ταλαντούχοι συγγραφείς και εικαστικοί.
dhkeb 1
Ευχαριστούμε ολόψυχα την νηπιαγωγό Μαρίνα Κουταλή για τη βοήθεια της στην φωτογραφική κάλυψη  της δράσης  αλλά και στο δανεισμό των βιβλίων.

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2016 at 20:02 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply