Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καμμένος: Δίπλωμα οδήγησης από τα 17 με την παρουσία ενήλικου συνοδηγού

23 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

kammenos-diploma-voulh-708

Πρόταση για χορήγηση άδειας διπλώματος οδήγησης στην ηλικία των 17 ετών κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Έθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ωστόσο έθεσε και έναν σημαντικό όρο.

«Το όριο ηλικίας για την απόκτηση διπλώματος πρέπει να κατέβει από τα 18 στα 17 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι τον ανήλικο οδηγό θα συνοδεύει, στο αυτοκίνητο, ενήλικος κάτοχος διπλώματος οδήγησης» είπε χαρακτηριστικά.

«Προσεγγίζουμε θετικά την πρόταση του κ. Καμμένου, που στηρίζεται στο λεγόμενο βρετανικό μοντέλο» ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, προαναγγέλλοντας παράλληλα τροποποίηση του ΚΟΚ.

Συμφωνούν ΝΔ και Ποτάμι, στα 16 έτη προτείνει το ΚΚΕ

Υπέρ της χορήγησης διπλώματος σε όσους κλείνουν τα 17 έτη τάχθηκαν η ΝΔ μέσω του Νότη Μηταράκη αλλά και το Ποτάμι μέσω του Σπύρου Λυκούδη. Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Λιάνα Κανέλλη πρότεινε το όριο ηλικίας να μειωθεί στα 16, καθώς, όπως είπε, «ήδη κυκλοφορούν ανήλικοι με παπάκια που εργάζονται σε καταστήματα εστίασης».

Κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας για την Επιτροπή Συντονισμού στο πλαίσιο της Συνόδου Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η κυβέρνηση κατέθεσε δύο τροπολογίες, οι οποίες έγιναν δεκτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης:

α) για την εκτέλεση του έργου της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

β) για την παράταση της διάρκειας 20 θέσεων ορισμένου χρόνου, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

iefimerida

 


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2016 at 18:37 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply