Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ_ΔΗΚΕΒΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΤΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΤΟΥ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ (εικόνες)

23 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

dhkeb 66Χαρούμενα με όρεξη και ανυπομονησία  νωρίς  νωρίς  πριν την έναρξη της  δράσης στις 17/6/2016, με τα καλαθάκια ραφτικής στα μικρά τους τα χεράκια παρευρέθηκαν οι 35 φίλοι μας στον αύλειο δροσερό χώρο της βιβλιοθήκης.

dhkeb 55

Τα παιδιά κάθισαν αναπαυτικά στα μαξιλαράκια τους και έγινε συζήτηση  για τα απαραίτητα σύνεργα ενός εξερευνητή που πρέπει να έχει  μαζίτου,που θα τα βάλει, ώστε όταν τα χρειαστεί να τα χρησιμοποιήσει. Αυτά προετοιμασμένα καθώς ήταν απάντησαν και αμέσως έβγαλαν τα μπλουζάκια,  τα πανάκια και όλα τα σύνεργα ραπτικής για να φτιάξουν το μπλουζάκι του εξερευνητή.

dhkeb 44

Η  εμψυχώτρια Ελένη Δρίζη έδωσε στους εξερευνητές μας  τα πατρόν από διάφορα τσεπάκια  για να αποφασίσουν πoια θα ράψουν στα μπλουζάκια τους. Διάλεξαν  και  άρχισαν να κόβουν  τα πολύχρωμα πανάκια .Με την καθοδήγηση  και την βοήθεια της Ελένης, της Μαρίνας  και των υπαλλήλων της βιβλιοθήκης  δημιουργήθηκε ένα πολύβουο εργαστήρι ραπτικής .Ψαλίδια,κλωστές,βελόνια πήραν φωτιά. Τι γέλιο ηχούσε,  όταν ράβοντας το τσεπάκια έραβαν και την κάτω πλευρά της μπλούζας! Ράβε, ξήλωνε πέρασαν οι δύο δημιουργικές ώρες του εργαστηρίου. Τα μπλουζάκια  υπέροχα. Μικρές και μεγαλύτερες τσεπούλες τα στόλισαν και τα έκαναν χρηστικά.

dhkeb 33

dhkeb 22

Μεταμορφώθηκαν από απλά μπλουζάκια, σε μπλουζάκια έτοιμα να χρησιμοποιηθούν και να γεμίσουν μικρούς θησαυρούς από  τους εξερευνητές. Φωτογραφήθηκαν με τα γλυκά τους τα χαμόγελα που φανέρωναν την ευχαρίστηση που ένιωσαν .

dhkeb 11

Ευχαριστούμε ολόψυχα την Ελένη Δρίζη, τη Μαρίνα Κουταλή και  τις μανούλες των παιδιών που παρευρέθηκαν   στην εκδήλωση  για την υπομονή και το μεράκι τους  να βοηθήσουν τα παιδιά προκειμένου να μάθουν την τέχνη του ραψίματος .

 

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Ιουνίου, 2016 at 22:18 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply