Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλήνιες 2016: Ασανσέρ οι βάσεις -Σε ποιες σχολές αναμένεται πτώση, σε ποιες άνοδος

20 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

panhellenic708

Αυξάνεται η αγωνία των μαθητών που έδωσαν φέτος Πανελλήνιες εξετάσεις και αναμένουν τώρα, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, την ανακοίνωση των βάσεων.

Άνοδος αναμένεται να σημειωθεί στις βάσεις εισαγωγής στις ιατρικές και παραϊατρικές σχολές του τρίτου πεδίου, ενώ σημαντική πτώση σημειώνεται στις αντίστοιχες για τα παιδαγωγικά πτυχία.

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των ειδικών, μείωση αναμένεται να σημειωθεί και στα μόρια που απαιτούνται για τις σχολές οικονομικής κατεύθυνσης και πληροφορικής, καθώς με σημαντικοί ποσοστό αποτυχίας έγραψαν τα μαθηματικά της εν λόγω κατεύθυνσης οι υποψήφιοι φοιτητές.

Πιο συγκεκριμένα, στο Πρώτο πεδίο των ανθρωπιστικών επιστημών, αναμένονται αυξομειώσεις, ανάλογα και με τη ζήτηση για κάθε σχολή, ενώ στο Δεύτερο πεδίο των θετικών επιστημών, δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές, παρ ότι φέτος ο αριθμός των αριστούχων ξεπέρασε το 27%.

Στο Τρίτο πεδίο, των ιατρικών σχολών, αναμένεται σημαντική άνοδος στις δημοφιλείς σχολές, ενώ στο Τέταρτο πεδίο των επιστημών εκπαίδευσης, καθώς και στο Πέμπτο πεδίο, των οικονομικών επιστημών και πληροφορικής, αναμένεται σημαντική μείωση, σχεδόν σε όλους τους κλάδους.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 20 Ιουνίου, 2016 at 17:02 and is filed under ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply