Μοιραίος ο Ρονάλντο στη γκέλα της Πορτογαλίας, πρώτη η Ουγγαρία
ronalnto
Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της επί των ημερών του Φερνάντο Σάντος πραγματοποίησε η

Πορτογαλία στη 2η αγωνιστική του EURO 2016. Παρόλα αυτά έμεινε στο 0-0 εναντίον της Αυστρίας στο Παρίσι, αφού δεν κατάφερε να πετύχει γκολ σε περισσότερες από 20 τελικές προσπάθειες και είχε δύο δοκάρια, ένα εκ των οποίων σε πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 79΄. Κοντά στην πρόκριση στους «16» του EURO 2016 βρίσκεται η Ουγγαρία που νωρίτερα πήρε πολύτιμο βαθμό ισοφαρίζοντας στο 88΄ την Ισλανδία.

Πορτογαλία – Αυστρία 0-0

Αυτό σημαίνει ότι στην τελευταία αγωνιστική (22/6) η ομάδα του Φερνάντο Σάντος χρειάζεται μόνο τη νίκη επί της Ουγγαριας για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Στο 3΄ παραλίγο να αιφνιδιάσει η Αυστρία, αλλά η κεφαλιά του Χάρνικ έφυγε άουτ. Οι Πορτογάλοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανώς βελτιωμένοι συγκριτικά με την πρεμιέρα εναντίον της Ισλανδίας και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Στο 12΄ με διπλή επέμβαση του Άλμερ σε προσπάθειες του Νάνι και Βιεϊρίνια, καθώς στο 22΄ όταν οι Νάνι, Γκερέιρο και Ρονάλντο «έκρυψαν» τη μπάλα αλλά ο τελευταίος αστόχησε. Ακόμα πιο μεγάλη ήταν η ευκαιρία του Νάνι (μακράν κορυφαίος όπως φαίνεται και από την περιγραφή των φάσεων) που «σημάδεψε» το δοκάρι με κεφαλιά από σέντρα του Αντρέ Γκόμες.

Τη βραδιά που ο Κριστιάνο Ρονάλντο γινόταν πρώτος σε συμμετοχές στην εθνική Πορτογαλίας (128) και υπο το βλέμμα του προκατόχου του, Λουϊς Φίγκο, κυνήγησε… με μανία το γκολ. Ο ‘Αλμερ «αρνήθηκε» στην αριστερή βολίδα του στο 55΄ και από το κόρνερ που προέκυψε ο Αυστριακός γκολκίπερ απέκρουσε ξανά την κεφαλιά του CR7.

Η Αυστρία είχε εντελώς παθητικό ρόλο στο β΄ ημίχρονο, με τον Νταβίντ Αλάμπα σε κακή μέρα και την άμυνα να δουλεύει… υπερωρίες. Η Πορτογαλία ήταν καταιγιστική και το γκολ εμοιαζε θέμα χρόνου. Στο 79΄ ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Χίντερεγκερ. Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του ‘Αλμερ που είχε ήδη… ξαπλώσει αριστερά.

Η μοναδική φορά που ο Ρονάλντο νίκησε τον Αντλερ ήταν από θέση οφσάιντ με μια κεφαλιά στο 86΄. Ο Αυστριακός γκολκίπερ ήταν αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος παικτης της αναμέτρησης αφού κράτησε την ομάδα του «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Κουαρέσμα, Πέπε – Χάρνικ, Φουκς, Χίντερεγκερ, Σεπφ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Βιειρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μουτίνιο, Κουαρέσμα (71΄ Ζοάο Μάριο), Αντρέ Γκόμες (83΄ Εντερ), Νάνι (89΄ Ράφα Σίλβα), Ρονάλντο

ΑΥΣΤΡΙΑ (Μαρσέλ Κόλερ): Άλμερ, Κλάιν, Πρεντλ, Χίντερεγκερ, Φουκς, Ίλσανκερ (87΄ Βίμερ), Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα (65΄ Σεπφ), Χάρνικ, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτσερ (85΄ Χίντερσεερ)

Ισλανδία – Ουγγαρία 1-1


Δεν είχε λόγο να αλλάξει κάτι ο Λαρς Λάγκερμπακ σε σχέση με τον αγώνα εναντίον της Πορτογαλίας. Οι Ισλανδοί τα είχαν καταφέρει τέλεια (1-1) κι έτσι σήμερα στο αγωνιστικό χώρο του «Βελοντρόμ» παρατάχθηκε η ίδια ενδεκάδα. Αντίθετα ο Μπερντ Στορκ «φρέσκαρε» την ομάδα του με τρεις αλλαγές συγκριτικά με την πρεμιέρα, καθώς θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Στίμπερ, Πρίσκιν, Γιουχάζ. Εκ του αποτελέσματος, αλλά και της γενικής εικόνας στο α΄ ημίχρονο, δικαιώθηκε ο Σουηδός προπονητής της Ισλανδίας που δεν απειλήθηκε καθόλου, κράτησε εύκολα τους Ούγγρους μακριά από την περιοχή του Χάλντορσον και κατάφερε να προηγηθεί σε μια φάση που… σηκώνει συζήτηση.

Στο 39΄ ο Γκάμπορ Κίραλι πραγματοποίησε άστοχη έξοδο, ο Γκούναρσον προσπάθησε να επωφεληθεί και βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή με τον 40χρονο γκολκίπερ και τον Κάνταρ. Πέναλτι υπέδειξε ο Καράσεφ που δεν δικαιώνεται απολύτως από τα «replay» της φάσης, καθώς επαφή υπήρχε αλλά δεν μπορεί να… υπογράψει κανείς ότι υπήρξε και παράβαση. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γκίλφι Σίγκουρντσον έστησε τη μπάλα στη «βούλα» και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Με κατοχή μπάλας που πλησίαζε το 70% θα περίμενε κανείς ότι οι Ούγγροι πίεζαν… αφόρητα. Οχι όμως! Ούτε οι αλλαγές του Στορκ (Νίκολιτς, Μπέντε) έφεραν αποτέλεσμα και μόνο κάποιες ασταθείς επεμβάσεις του Χάλντορσον άφηναν… υπόνοιες ότι ίσως κάτι θα άλλαζε. Πράγματι, στο 88΄ από σοβαρό αμυντικό λάθος, διαμορφώθηκε το τελικό 1-1. Από παράλληλη μπαλιά του Νίκολιτς, ο Χάλντορσον έπεσε αλλά δεν «βρήκε» τη μπάλα και ο Σάιβαρσον που βρισκόταν ακριβώς από πισω την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Ακόμα ένα ματς στη διοργάνωση που κρίθηκε στην εκνποή.

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία)

Κίτρινες: Γκούντμουντσον, Σάιβαρσον, Φινμπόγκασον – Κλάινχαϊσλερ, Κίτρινη

Συνθέσεις:

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ-Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ράγκναρ Σίντουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον (65΄ Χάλφρεντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (69΄ Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (84΄ Γκούντγιονσεν)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιουχάζ (84΄ Ζάλαϊ), Κάντερ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Στίμπερ (66΄ Νίκολιτς), Τζούτζακ, Πρίσκιν (66΄ Μπέντε).

Οι Βέλγοι σε τροχιά πρόκρισης με «τριάρα» στην Ιρλανδία
Οι Βέλγοι σε τροχιά πρόκρισης με «τριάρα» στην Ιρλανδία

Το Βέλγιο «ξέσπασε» στο β΄ ημίχρονο απέναντι στην Ιρλανδία, τη νίκησε 3-0 στο Μπορντό και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του 5ou ομίλου του EURO 2016, με τρεις βαθμούς σε δύο αγώνες. Δύο γκολ πέτυχε ο Λουκάκου (48΄, 70΄) κι ένα ο Βίτσελ (61΄) για τους «κόκκινους διαβόλους», που χρειάζονται πλέον ένα βαθμό στο ματς της Τετάρτης με τη Σουηδία για να «σφραγίσουν» την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Οι σαρωτικές αλλαγές που είχε προαναγγείλει στη βασική ενδεκάδα ο Μαρκ Βίλμοτς περιορίστηκαν τελικά στις τρεις, με τους Καράσκο, Ντεμπελέ και Μενιέ να παίρνουν τις θέσεις των Φελαϊνί, Ναϊνγκολάν και Σιμάν.

Το αποτέλεσμα όμως ήταν… φτωχό για τους Βέλγους που, όπως στο ματς με την Ιταλία, είχαν μία φλύαρη υπεροχή και δεν κατάφερναν να εκμεταλλευθούν την ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών τους.

Μία κεφαλιά του Αλντερβάιρελντ (13΄) κι ένα καλό σουτ του Αζάρ (21΄) που έφυγαν άουτ ήταν ό,τι αξιόλογο είχαν να παρουσιάσουν οι «κόκκινοι διάβολοι» ως το 42ο λεπτό, όταν έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία, πάλι με κεφαλιά του προωθημένου Αλντερβάιρελντ, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χούλαχαν.

Ό,τι αδυνατούσε να πετύχει απέναντι σε οργανωμένη άμυνα το Βέλγιο, το πέτυχε σε μία αντεπίθεση στο ξεκίνημα του β΄ μέρους. Ο Ντε Μπρόιν βρήκε ανοργάνωτη την ιρλανδική άμυνα, πάσαρε στον Λουκάκου κι αυτός, με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Μάρτιν Ο΄Νιλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η κεφαλιά του Βίτσελ στο 61΄, μετά από σέντρα του Μενιέ, «κλείδωσε» τη νίκη.

Απαλλαγμένοι από το άγχος, οι Βέλγοι πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 70΄, με τον Λουκάκου να ολοκληρώνει άλλη μία αντεπίθεση, αυτή τη φορά από ασίστ του Αζάρ, ενώ, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στο φινάλε, θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Διαιτητής: Τσουνεΐτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Βερμέλεν – Χέντρικ

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμέλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57΄ Ναϊνγκολάν), Αζάρ, Ντε Μπρόιν, Καράσκο (64΄ Μέρτενς), Λουκάκου (82΄ Μπεντέκε)

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Κλαρκ, Ο΄Σέι, Γουόρντ, Κόουλμαν, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (62΄ ΜακΚλιν), Μπρέιντι, Χέντρικ, Χούλαχαν (71΄ ΜακΓκίντι), Λονγκ (79΄ Κιν)

δολ,αμπε

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.