Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σπάνια απόφαση στα δικαστικά χρονικά: Από ισόβια, αθώος

19 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

dikastirio.b.18.6.708

Κάτι σχεδόν πρωτοφανές, για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά, συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όταν κατηγορούμενος που είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αθωώθηκε.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια απόφαση την οποία εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Συγκεκριμένα κήρυξε ομόφωνα αθώο Αλβανό κρατούμενο, γνωστό κι από άλλες ποινικές υποθέσεις, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο πρωτόδικο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο C.R. είχε κατηγορηθεί ότι έδωσε εντολή δολοφονίας του επίσης Αλβανού υπηκόου N.E., επειδή πίστευε ότι τον κατέδωσε στην αστυνομία για άλλη υπόθεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, ανάμεσα σε κορυφαία στελέχη της λεγόμενης αλβανικής μαφίας.

Κορυφαία στιγμή της δίκης στο εφετείο, ήταν η απρόσμενη εμφάνιση της μητέρας του θύματος, η οποία κατέθεσε ότι δεν πιστεύει πως ο πρωτόδικα καταδικασθείς συμπατριώτης της, είναι ο υπαίτιος για το χαμό του παιδιού της.

Δικαστικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι απόφαση, από ισόβια κάθειρξη πρωτοδίκως, να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος στο εφετείο, συμβαίνει μία φορά στα δέκα χρόνια.

Ο δικηγόρος του αθωωθέντος κατηγορουμένου, Σάκης Κεχαγιόγλου, δήλωσε τα εξής:

«Εκφράζω τη χαρά και την ικανοποίησή μου για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, η οποία κήρυξε ομόφωνα αθώο τον εντολέα μου. Η απόφαση του εφετείου υποδηλώνει σαφέστατα ότι υπήρξε δικαστική πλάνη στον πρώτο βαθμό. Είναι, δε, σημαντική η απόφαση του εφετείου, γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο στη νομολογία και στη δικαστηριακή πρακτική να υπάρχει ισόβια κάθειρξη στο πρωτόδικο δικαστήριο και αθώωση στο εφετείο. Χαίρομαι που αποκαταστάθηκε μία κατάφωρη αδικία».

Στην ίδια υπόθεση αθωώθηκε επίσης κι ο πρωτοδίκως καταδικασθείς, σαν φυσικός αυτουργός P.E., με συνηγόρους τους Ανδριάννα Ζαχαρίου και Γιάννη Απατσίδη.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Κυριακή, 19 Ιουνίου, 2016 at 21:47 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply