Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το Γεωπάρκο¨ΤΗΘΥΟΣ¨ στο παγκόσμιο Δίκτυο γεωπάρκων (εικόνες)

14 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

tyu 3

Τη περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος στην εκδήλωση σχετικά με τα «Παγκόσμια Γεωπάρκα της Unesco», που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία στελεχών της Π.Ε. Γρεβενών και της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ Α.Ε.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 10 Ιουνίου στα Γιάννενα, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO που εκπροσωπείται από, την πρόεδρο της κυρία Μαρία-Αικατερίνη Τζιτζικώστα.
tyu 1
Στόχος της αντιπροσωπείας και ιδιαίτερα του Αντιπεριφερειάρχη, ήταν να γίνουν επαφές τόσο με την Εθνική αντιπροσωπεία, όσο και με το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία του γεωπάρκου «ΤΗΘΥΣ» της Δυτικής Μακεδονίας. Ήδη ορίστηκε στην Αθήνα το ραντεβού του Αντιπεριφερειάρχη με την κ.Τζιτζικώστα ώστε από κοινού να περάσουν στα επόμενα βήματα.

Μέσα από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από εκπροσώπους άλλων ελληνικών γεωπάρκων, αλλά κυρίως μέσα από την εισήγηση του καθηγητή κ. Ζούρου Νικόλαου εκ μέρους του Παγκόσμιου Δίκτυου γεωπάρκων, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της προσπάθειας για την υλοποίηση της απόφασης του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (Δεκέμβριος 2014) όσον αφορά την αξιολόγηση του «Γεωπάρκου ΤΗΘΥΟΣ» στο παγκόσμιο δίκτυο γεωπάρκων.
tyu 3
Ως συμπέρασμα της ημερίδας, αλλά και ως προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου της Π.Ε. Γρεβενών αποτελεί κοινωνική συναίνεση και συμμετοχή των Γρεβενιωτών και των όμορων δήμων που περιλαμβάνουν στα όριά τους το γεωπάρκο.

Με εκτίμηση
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Ευάγγελος Σημανδράκος

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 14 Ιουνίου, 2016 at 18:51 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply