μπγιαλασ χρηστος

Ο Βουλευτής Γρεβενών Χρήστος Μπγιάλας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με
θέμα «Σχετικά με την αδειοδότηση των πρόχειρων καταλυμάτων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων» προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, η οποία συζητήθηκε την Πέμπτη 31/3/2016 στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.Ο Βουλευτής έθεσε στον κ. Υπουργό το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η Διευκρινιστική Εγκύκλιος, που εκδόθηκε για να εξειδικεύσει τον νόμο 4056/2012, καθώς η φράση «Δομική Ξυλεία», που εμπεριέχεται στην Διευκρινιστική Εγκύκλιο, εμπόδιζε τους κτηνοτρόφους να λάβουν άδεια για τα πρόχειρα καταλύματα, τα οποία κατασκευάζουν ως επί το πλείστον από ξύλινους στύλους της Δ.Ε.Η και του Ο.Τ.Ε που έχουν αποσυρθεί και έχουν τεθεί σε κυκλοφορία και διατίθενται ελεύθερα στο εμπόριο. O Βουλευτής επεσήμανε ότι η Διευκρινιστική Εγκύκλιος έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα του νόμου 4056/2012 και δημιουργεί το εύλογο ερώτημα ότι εάν τα πρόχειρα καταλύματα δεν κατασκευασθούν από δομική ξυλεία, τότε οι κτηνοτρόφοι τι είδους ξυλεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την κατασκευή τους.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου κάνοντας δεκτή την πρόταση του Βουλευτή Γρεβενών κ. Χρήστου Μπγιάλα, προέβη στην τροποποίηση της Διευκρινιστικής Εγκυκλίου, της οποίας το περιεχόμενο έχει πλέον ως εξής:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αθήνα, 11 -5 2016
Αρ. πρωτ.: 749/55347
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ
ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ. 1464/67426/13-6-2012 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗΣΕΓΚΥΚΛΙΟΥΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4056/12 (ΦΕΚ 52 Α΄): ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙΤΙΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

Η παράγραφος Ι «ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΩΤΗ: ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ» τουκεφαλαίου Β. 2«Κατηγορίες Κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με βάση τα είδη των κτιρίων» της ανωτέρωΔιευκρινιστικής Εγκυκλίου αντικαθίσταται ως εξής:

Περιλαμβάνει τα πρόχειρα καταλύματα ζώων για τα οποία δεν απαιτείται έκδοσηοικοδομικής άδειας (άδεια δόμησης κατά τις διατάξεις του ν. 4067/2012).

Με τον όρο πρόχειρα καταλύματα νοούνται οι κατασκευές οι οποίες δεν έχουν φέρονταδομικό σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα ή δομικό χάλυβα. Είναι κατασκευασμένες απόυλικά όπως πέτρες ή τσιμεντόλιθους ή ξυλεία ή κλαδιά ή λαμαρίνες ή συνδυασμό αυτώνπου μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να απομακρυνθούν από το σημείο λειτουργίαςτης κτηνοτροφικής εγκατάστασης . Μεμονωμένα δομικά υλικά που χρησιμοποιούνται γιατις ανάγκες αυτών των κατασκευών, δεν συνιστούν φέροντα δομικό σκελετό και είναιαποδεκτά. Η χρήση συνδετικών υλικών (π.χ. λάσπη) ή επιχρισμάτων (π.χ. ασβέστωμα) είναιαποδεκτή. Τα πρόχειρα καταλύματα εξυπηρετούν τις ανάγκες εκτατικής μορφήςκτηνοτροφίας ή μετακινούμενους κτηνοτρόφους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.