nd_tab708

Στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφάσισαν να μεταπηδήσουν 12 πρώην στελέχη του Ποταμιού από όλη την Ελλάδα.

Σε κείμενο που συνυπέγραψαν υποστηρίζουν ότι «η ΝΔ, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον».

Οπως αναφέρουν, «επιδιώκουμε να γίνουμε προπομπός ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από τη χειρότερη και πιο ανεύθυνα λαϊκιστική διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

Στο πλαίσιο αυτό καλούν «τους συμπολίτες μας, που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν στο πρόσφατο παρελθόν την απόφασή μας να μετέχουμε στα κοινά, να εμπιστευθούν και τώρα την εκτίμησή μας, ότι η πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα βρίσκεται στην πλειοψηφική συσπείρωση των πολιτών που επιθυμούν κυβερνήσεις αποτελεσματικές μετά τις εκλογές και όχι απλώς ευχάριστες προεκλογικά».

Η ανακοίνωση

«Η Ελλάδα αιμορραγεί, η χώρα διαλύεται κάτω από την λαίλαπα της λιτότητας και των παραλόγων φόρων. Παραπατάει, μεταξύ της αυτάρεσκης ,‘’αριστερίστικης’’, ουτοπικής ιδεολογίας του βασικού κυβερνώντος κόμματος,  και της εγωπαθούς εξουσιολαγνείας του κυβερνητικού του εταίρου. Το πολιτικό δυναμικό, κατακερματισμένο, αδυνατεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του μέσου Έλληνα για έξοδο από την θανατηφόρα περιδίνηση που έχει εμπλακεί τα τελευταία χρόνια.

Κοινοποιούμε  σήμερα την απόφασή μας να συνταχθούμε στην προσπάθεια  του Κυριάκου Μητσοτάκη, για έξοδο από την κρίση. Επιδιώκουμε να γίνουμε παραπόταμος, ενός αληθινού ποταμού Ελλήνων που θα μεταρρυθμίσει, επιτέλους, την Ελλάδα και θα την απαλλάξει από τη χειρότερη και πιο ανεύθυνα λαϊκιστική διακυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποτελεί σήμερα τη μόνη δύναμη που μπορεί να ηγηθεί μιας αποτελεσματικής προσπάθειας για να αποκατασταθεί η κυβερνητική σταθερότητα στο εσωτερικό και η αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό περιβάλλον. Καλούμε τους συμπολίτες μας, που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν στο πρόσφατο παρελθόν την απόφασή μας να μετέχουμε στα κοινά, να εμπιστευθούν και τώρα την εκτίμησή μας, ότι η πραγματική ελπίδα για την Ελλάδα βρίσκεται στην πλειοψηφική συσπείρωση των πολιτών που επιθυμούν κυβερνήσεις αποτελεσματικές μετά τις εκλογές και όχι απλώς ευχάριστες προεκλογικά. Και πιστεύουμε ότι η σημερινή ηγεσία της  Νέας Δημοκρατίας, θα την μετεξελίξει ταχύτατα στην πολιτική δύναμη που μπορεί να εμπνεύσει αυτή τη δημιουργική πλειοψηφική συσπείρωση. Οι αυταπάτες, οι δογματισμοί, ο λαϊκισμός και η πλήρης κατάρρευση των αξιών, μας έφτασαν στο σημερινό σημείο-κατάντια.  Ο  ρεαλισμός, η αποδοτικότητα και η αλήθεια θα δώσουν όραμα ξανά στα παιδιά μας.”

 1. Θεοδώσης Ιάκωβος Ακοοπροσθετιστής, πρώην μέλος Επιτροπών  Δεοντολογίας, Πανελλήνιας, Οικονομικών, Περιφερειακός  Κ. Μακεδονίας , Υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι
 2. Λυκούργος Λιαρόπουλος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, πρώην Συντονιστής Τομέα Υγείας, μέλος της Επιτροπής Διαλόγου στο Ποτάμι
 3. Παρασκευόπουλος Νότης Συγκοινωνιολόγος, πρώην Συντονιστής Επιτροπής Δια Ταύτα, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής στο Ποτάμι
 4. Σαραντόπουλος Μ. Φώτης Συγγραφέας, Χημικός, πρώην Εμπειρογνώμονας Τομέα Άμυνας στο Ποτάμι
 5. Δενδρινός Κωνσταντίνος Ανώτερο στέλεχος Τουρισμού, πρώην Εμπειρογνώμονας Τομέα Τουρισμού στο Ποτάμι
 6. Βλαχογιάννης Γεώργιος Πληροφορικός /τεχνικός δικτύων, πρώην Συντονιστής Θεσσαλονίκης, μέλος Πανελλήνιας Επιτροπής, Υπ. Βουλευτής Πρέβεζας με το Ποτάμι
 7. Κωστόπουλος Κυριάκος Φιλόλογος, πρώην Συντονιστής Λάρισας με το Ποτάμι
 8. Φραγκούδης Νικόλαος Συνταξιούχος, πρώην Συντονιστής Β’ Πειραιά στο Ποτάμι
 9. Μαρασλή Τίνα Τραπεζικός, πρώην Συντονίστρια Σερρών με το Ποτάμι
 10. Βλάχος Πασχάλης Εταιρικό στέλεχος, Υπ. Βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι
 11. Ρίζος Νικόλαος Επαγγελματίας τροφίμων, Υπ. Βουλευτής Πέλλας με το Ποτάμι
 12. Δημητρακοπούλου Πηνελόπη Πολιτικός επιστήμονας, πρώην μέλος στο Ποτάμι

Το Ποτάμι: Καλή τύχη

Αντιδρώντας στην αποχώρηση των 12 στελεχών του, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση ευχόμενο «Καλή τύχη» στα πρώην στελέχη του, που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον πρόεδρο της Ν.Δ.

«Οι 12 (που για την ακρίβεια δεν είναι ούτε 12) που κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν ότι έφυγαν από το Ποτάμι αποχώρησαν από το Κίνημά μας μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου» αναφέρει.

Προσθέτει πως από τότε που αποχώρησαν «κάνουν βόλτες έξω από τη Ν.Δ. αλλά δεν βρίσκεται κάποιος να τους ανοίξει την πόρτα».

Διευκρινίσεις Ν. Ρίζου

Ο κ. Νικόλαος Ρίζος με επιστολή του, ζητά να αφαιρεθεί το όνομά του από το κείμενο. Οπως εξηγεί: «Η ενασχόλησή μου με την πολιτική σταμάτησε μετά τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις και το δημοψήφισμα. Παρόλα αυτά δεν καταλαβαίνω πως το να συμφωνείς με κάποιους για κάποιες αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν εχθές από αυτούς κατευθείαν σε κάνει να προσχωρήσεις σε αυτό το πολιτικό χώρο, αυτό είναι άξιο απορίας. Εγώ μπορεί να μην ξανασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά αυτό δεν μου απαγορεύει να είμαι ένα απλό μέλος του Ποταμιού, ούτε μου απαγορεύει να έχω πολιτική άποψη αλλά αυτά είναι πολύ μακριά από το ψεύδος ότι έγινα  μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.