Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαμαρτυρία κατοίκων στη Θέρμη -Δεν θέλουν το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών

2 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

thermi-diamarturia-metanastes-708

Κάτοικοι του δήμου Θέρμης βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που θα γίνει στην περιοχή.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως είχαν ενημερωθεί από τον δήμαρχο πως στο κέντρο θα μείνουν 1.000-1.500 άτομα, με το χαρτί, ωστόσο, από το υπουργείο να κάνει λόγο για 3.000.

Οπως λένε, οι εγκαταστάσεις στις παλιές σιταποθήκες Κορδογιάννη είναι ακατάλληλες, ενώ τονίζουν πως βρίσκονται κοντά σε σχολεία, χώρους με ζώα και εκτάσεις οπωροκηπευτικών.

Παράλληλα, επικαλούμενοι σχέδιο της ΠΕΔΚΜ για την ισοκατανομή προσφύγων σε όλες τις περιφέρειες, αναφέρουν πως στην Θέρμη αναλογούν 241 άτομα.

«Μια περιοχή 800 κατοίκων δεν γίνεται να φιλοξενήσει 3000 πρόσφυγες», υποστηρίζουν, υπογραμμίζοντας πως δεν θα κάνουν πίσω.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 2 Ιουνίου, 2016 at 14:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply