Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Capital controls: Ερχονται αλλαγές στο όριο αναλήψεων – Δείτε τι θα αλλάξει

1 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

atmΣε σταδιακή χαλάρωση των capital controls αναμένεται να προχωρήσουν οι τράπεζες. Σύμφωνα με

το σχέδιο που εξετάζεται, θα αυξηθεί το εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων στα 500 ή ακόμα και στα 550 ευρώ.

Τι θα ισχύει για σωρευτική ανάληψη
Βάσει του σχεδίου που εξετάζεται, ο καταθέτης θα μπορεί να προχωρήσει σε σωρευτική ανάληψη σηκώνοντας τα χρήματα δύο εβδομάδων, χωρίς να χάνει το εβδομαδιαίο όριο. Ακόμα θα μπορεί μια φορά τον μήνα να εισπράξει το εβδομαδιαίο όριο τεσσάρων εβδομάδων.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι καταθέτες θα μπορούν να κάνουν είτε ανάληψη 840 ευρώ ανά δεκαπενθήμερο, είτε 1.680 ευρώ ανά μήνα, εφόσον παραμείνει το πλαφόν στα 420 ευρώ την εβδομάδα.


Οι χαλαρώσεις που εξετάζονται
Συζητείται να ενταχθεί και ο μισθός ή η σύνταξη στο λεγόμενο νέο χρήμα το οποίο δεν έχει περιορισμούς από τα capital controls. Επίσης, ίσως υπάρξει μεγαλύτερη χαλάρωση των capital controls και σε ό,τι αφορά στα εμβάσματα προς το εξωτερικό που σήμερα έχουν περιορισμό στα 1.000 ευρώ, αλλά και δυνατότητα για μεγαλύτερη του 10% ανάληψη από τα υπόλοιπα εμβασμάτων που προέρχονται από το εξωτερικό.

Ωστόσο δεν αναμένεται όλες οι αλλαγές να γίνουν αμέσως.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 1 Ιουνίου, 2016 at 20:22 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply