Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα πιο ακριβά διαζύγια στον «πλανήτη» των διάσημων -«Βροχή» εκατομμυρίων

1 Ιουνίου, 2016 by Σταματίνα

abramovits.31.5.708

Κάποιοι γάμοι τελειώνουν ήρεμα. Αλλοι, με σπασμένη όλη την οικοσκευή. Και πολλοί λίγοι με εκατοντάδες εκατομμύρια να αλλάζουν χέρια.

Με τον «πλανήτη» των διάσημων να συζητά για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Αμπερ Χερντ και τον Τζόνι Ντεπ, έχει ξεκινήσει και η κουβέντα για το πόσα από την περιουσία των 400 εκατ. δολαρίων του ηθοποιού δικαιούται η 30χρονη που ισχυρίζεται ότι την κακοποίησε σωματικά και λεκτικά.

Με αυτή την αφορμή, η Independent απευθύνθηκε στην Αγέσα Βάρνταγκ- που ειδικεύεται στο οικογενειακό δίκαιο και τα διαζύγια- για κάποια από τα πιο πολυσυζητημένα και ακριβά διαζύγια διάσημων ζευγαριών.
Θεωρείται ευρέως ως το πιο ακριβό διαζύγιο στον κόσμο. Χώρισαν το 2007, μετά από 16 χρόνια γάμου. Ο διακανονισμός, που έχει στη Μόσχα, είναι μυστικός, αλλά λέγεται ότι ξεπέρασε τα 250 εκατ. λίρες. Θεωρείται ότι η Ιρίνα έλαβε τόσο μεγάλο ποσό γιατί ο Αμπράμοβιτς απέκτησε σχεδόν όλη την περιουσία του ενώ ήταν παντρεμένοι.

Οταν γνωρίστηκαν, ήταν ένας επιχειρηματίας που πάσχιζε πουλώντας ρωσικές κούκλες και πλαστικές πάπιες. Στη δεκαετία του ’90, μετά από τον γάμο τους, εκμεταλλεύθηκε τις αλλαγές στη Ρωσία για να αποκτήσει την περιουσία που- όταν πήρε διαζύγιο- φημολογείται ότι άγγιζε τα 12 δισ. λίρες.
Το «αφεντικό» της F1 έλαβε πάνω από 300 εκατ. λίρες από την Σλαβίκα, γιατί είχε μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία 2,4 δισ. λιρών σε ένα καταπίστευμα στο Λουξεμβούργο, το οποίο διαχειριζόταν η σύζυγός του, κατά τη διάρκεια μίας περιπέτειας με την υγεία του που πέρασε εκείνος. Ετσι, το δικαστήριο στην Αγγλία διέταξε την Σλαβίκα να δώσει στον πρώην σύζυγό της ένα σημαντικό ποσό.

Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι 24 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η περιουσία αυξήθηκε σημαντικά και έτσι πήρε και εκείνη ένα αξιοσημείωτο μερίδιο.
Οι δικηγόροι του Τζάγκερ ισχυρίζονταν ότι ινδουιστική γαμήλια τελετή δεν σήμαινε ότι ήταν πράγματι παντρεμένοι, κατά τη διάρκεια του διαζυγίου. Παρόλα αυτά, όταν ο γάμος ακυρώθηκε, η Χολ δικαιούνταν μερίδιο από την περιουσία του Τζάγκερ, που υπολογιζόταν σε 200 εκατ. λίρες. Οι δύο τους ήταν μαζί για 22 χρόνια, κάτι που στα μάτια του δικαστηρίου σήμαινε ότι εκείνη είχε δικαίωμα σημαντικού μεριδίου, αν και αναγνωρίστηκε ότι μεγάλο μέρος της περιουσίας αποκτήθηκε πριν παντρευτούν, το 1977. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά λέγεται ότι η Χολ πήρε περίπου 30 εκατ. λίρες.

Ενα από τα πιο «διάσημα» διαζύγια. Οταν χώρισαν οι δρόμοι τους, το πρώην «σκαθάρι» είχε περίπου 400 εκατ. λίρες. Παρότι ο γάμος τους ήταν σύντομος και θεωρήθηκε ότι η περιουσία δεν αποκτήθηκε κατά τη διάρκειά του, η Μάιλς πήρε ένα ποσό για να καλύψει τις ανάγκες της. Εκείνη ζήτησε 125 εκατ. λίρες, αλλά τελικά πήρε 16,5 εκατ., περιουσιακά στοιχεία 7,8 εκατ. λιρών και 35.000 λίρες το χρόνο ως διατροφή για την κόρη που είχαν αποκτήσει. Πώς αντέδρασε εκείνη; Πέταξε νερό στον δικηγόρο του ΜακΚάρτνεϊ.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 1 Ιουνίου, 2016 at 22:12 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply