Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δήλωση του Γιώργου Δακή για το “προσφυγικό” : Στα Πατώματα Γρεβενών, υπάρχει πρόβλημα ανακολουθίας…

1 Ιουνίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

δακηςΔιαβάστε ολόκληρη τη δήλωση:

Το μείζον θέμα του προσφυγικού και της δημιουργίας χώρων εγκατάστασης των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας, που βρέθηκαν μακριά από τις πατρίδες τους, μας απασχολεί όλους.

Τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι Αυτοδιοικητικές Αρχές οφείλουν να λάβουν σοβαρά υπόψη και να συνεκτιμήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών κοινωνιών. Είναι λάθος ένα ανθρωπιστικό θέμα να μετατραπεί σε σημείο τριβής και αντιπαράθεσης και να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα.

Κρίνουμε απαραίτητο να υπάρξει ένας ανοιχτός και δημιουργικός διάλογος των Θεσμικών Φορέων με τις τοπικές κοινωνίες και να αναλυθούν όλα τα δεδομένα, ώστε να βρεθεί η καλύτερη και η πλέον πρόσφορη λύση σ’ ένα έτσι κι αλλιώς υπαρκτό πρόβλημα.

Να μην οδηγηθούμε σε ξενoφοβικές συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στους Έλληνες και δεν δίνουν λύσεις για τους πρόσφυγες.         Οι “εν κρυπτώ” παρεμβάσεις μόνο προβλήματα γεννούν και καταρρακώνουν τις όποιες αποφάσεις στη συλλογική συνείδηση της  κοινωνίας μας, πριν καν αυτές υλοποιηθούν.

Όσον αφορά στην εγκατάσταση προσφύγων στα Πατώματα Γρεβενών, υπάρχει πρόβλημα ανακολουθίας, δεδομένου ότι ο νέος οικισμός δημιουργήθηκε για τους σεισμόπληκτους Καλοχίου, Καλαμιτσίου και Μεσόλακκου.

Ως Δυτικομακεδόνες διεκδικούμε δίκαιο, αναλογικό και συνετό καταμερισμό, ανά την ελληνική επικράτεια, των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί. Καταμερισμό που να λαμβάνει υπόψη ότι ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία κρατάει “Θερμοπύλες” στη σύγχρονη Ελλάδα και διαδραματίζει κομβικό ρόλο σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Απαιτούμε ειλικρινή διάλογο, στον οποίο είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε με καθαρές θέσεις, αίσθημα ανθρωπισμού αλλά και ευθύνης έναντι της Πατρίδας μας, του Γένους μας και των επόμενων γενεών.

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 1 Ιουνίου, 2016 at 20:51 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply