metanastes 5
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν αποχωρήσει συνολικά 42 λεωφορεία με περισσότερους από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, για διάφορα κέντρα φιλοξενίας σε Θεσσαλονίκη και κοντινές περιοχές.

Στο σημείο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς η διαδικασία εκκένωσης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αδειάσει ο καταυλισμός όπου διέμεναν τους τελευταίους μήνες περίπου 9.000 άνθρωποι.




Οι εικόνες από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ είναι ελάχιστες, αφού η κυβέρνηση απαγόρευσε την παρουσία δημοσιογράφων και επέτρεψε μόνο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ. Την επιχείρηση πάντως κατέγραψε με κάμερα και το ελικόπτερο της Αστυνομίας, το οποίο καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας εκκένωσης εποπτεύεται και από αέρος.
Η εικόνα από το ελικόπτερο, έτσι όπως δημοσιεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ., δείχνει τους άνδρες των ΜΑΤ να συγκεντρώνουν τους πρόσφυγες, αλλά και το κομβόι με τα πούλμαν που αποχωρεί από την Ειδομένη.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.