Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

18 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

martinis-708

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ και κρατούνται στην Οικονομική Αστυνομία ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του Γεωργία, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα των ανακριτών διαφθοράς έχει στη διάθεσή της στοιχεία για μίζα 3,2 εκατ. μάρκων που φέρεται να εισέπραξε ο πρώην πρόεδρος από γερμανική εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο με νοσοκομειακό και άλλο εξοπλισμό.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Κατά της Διαφθοράς και αφορούσε στην περιουσιακή κατάσταση του ζεύγους.

Ακολουθώντας τον δρόμο του χρήματος και ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς οι εισαγγελείς Δραγάτσης και Ελευθεριάνος εκτίμησαν ότι ο κ. Μαρτίνης ως πρόεδρος του ΔΣ εξαπάτησε τα υπόλοιπα μέλη για να συνάψουν σύμβαση με τη γερμανική εταιρεία hospitalia το 1998 συνολικού κόστους 12 δισ. Δραχμές.

Η εταιρεία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις υπερκοστολόγησε τη σύμβαση με το νοσοκομείο προκειμένου το επιπλέον ποσό να δοθεί ως μίζα στον πρόεδρο του νοσοκομείου.

Οι απαντήσεις που ήρθαν από ελβετικές τράπεζες έδειξαν ότι 3,2 εκατ. Μάρκα φεύγουν από τραπεζικούς λογαριασμούς της  hospitalia και φθάνουν σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία που ανήκει στο ζεύγος Μαρτίνη. Από εκεί, 1,1 εκατ. Ευρώ φεύγουν και καταλήγουν στην οff shore state enterprises με έδρα τη Λιβερία. Η εταιρεία αυτή ανήκει στο ζεύγος Μαρτίνη. Αυτό το ποσό δόθηκε σύμφωνα με την έρευνα για να αγοραστεί το κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο Ερρίκος Ντινάν, το οποίο στεγάζει το τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Συνελήφθησαν χθες (16-03-2016), σε περιοχή της Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, 75χρονος ημεδαπός και η 67χρονη σύζυγος του, με εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Διαφθοράς του Πρωτοδικείου Αθηνών για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτη σε συνδυασμό με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και μη και κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2016 at 15:30 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply