enstoloi-708_2

Νέα δικαίωση για τους ένστολους από την ολομέλεια του ΣτΕ η οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση των μισθών των στρατιωτικών η οποία αποφασίστηκε το 2014 και με υπουργική απόφαση διαμόρφωσε τις αποδοχές τους και κατά συνέπεια τα επιδόματα και τις συντάξεις τους σε χαμηλότερα κατά 50% επίπεδα από τα προβλεπόμενα στο νέο μισθολόγιο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε δικαιώσει και πάλι τους ενστόλους κρίνοντας ότι η αναδρομική περικοπή των μισθών τους από την 1η Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και πως πρέπει να επανέλθουν στα προ του Αυγούστου του 2012 μισθολογικά επίπεδα (δηλαδή στα μισθολογικά επίπεδα του Ιουλίου του 2012).

Στη συνέχεια με νόμο του 2014 προσδιορίστηκαν οι νέοι συντελεστές των βασικών μισθών  οι οποίοι ωστόσο είχαν  υποστεί μειώσεις γύρω στο 50%.

Σήμερα, η ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι τόσο ο νόμος 4307/2014, όσο και η επίμαχη υπουργική απόφαση με την οποία αναπροσαρμόστηκαν οι μισθοί είναι αντισυνταγματικοί.

Η απόφαση της ολομέλεια της επικρατείας αφορά μόνο τους ενστόλους που προσέφυγαν στο ανώτερο δικαστήριο.

iefimerida


loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.