Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπάρχει εξωγήινη ζωή; Νέα έρευνα απαντά «Ναι»!

9 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

spiral-galaxy-1060381_960_720

Για να απαντηθεί το αιώνιο ερώτημα περί ύπαρξης εξωγήινης ζωής, υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Να βρεθούν εξωγήινοι οργανισμοί. Ωστόσο νέα έρευνα έδειξε πως, παρόλο που δεν το ξέρουμε από… πρώτο χέρι, οι εξωγήινοι υπάρχουν με απόλυτη βεβαιότητα.

Πριν από μόλις λίγους μήνες ο Stephen Hawking, με την γενναιόδωρη χρηματοδότηση του Ρώσου μεγιστάνα Yuri Milner, ξεκίνησε ίσως την μεγαλύτερη προσπάθεια ανακάλυψης εξωγήινης ζωής. Ο σπουδαίος θεωρητικός φυσικός, που ανά καιρούς έχει εκφράσει την βεβαιότητα του, πως η Γη δεν είναι ο μόνος «ζωντανός» πλανήτης, βρίσκει στο πλευρό του το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και τις… πιθανότητες.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Astrobiology» οι πιθανότητες να είμαστε πράγματι οι μόνοι ζωντανοί οργανισμοί αυτού του κόσμου είναι απειροελάχιστες. Οπως ισχυρίζονται οι Adam Frank και Woodruff Sullivan, που πραγματοποίησαν την μελέτη, υπάρχει μόλις 1 στα 10 δισ. τρισεκατομμύρια πιθανότητα να μην υπάρχει κάποιο άλλο είδος ζωής. Μάλιστα, η έρευνα εκτιμά πως ανεπτυγμένοι πολιτισμοί είχαν υπάρξει και αρκετά πριν από την ανθρωπότητα.

«Ενα στα 10 δισεκατομμύρια τρισεκατομμύρια είναι απίστευτα μικρό. Για μένα, αυτό σημαίνει ότι κι άλλοι ευφυείς και τεχνολογικά προηγμένοι πολιτισμοί έχουν υπάρξει, πιθανότατα πριν από τον δικό μας» τόνισε ο Frank σε δηλώσεις του.

Αν οι εκτιμήσεις των δύο επιστημόνων είναι σωστές, αυτό σημαίνει πως όχι απλώς έχουν υπάρξει και άλλες μορφές ζωής, αλλά μάλιστα αυτές ήταν και είναι πάρα πολλές. Η έρευνα ουσιαστικά στηρίζει την ύπαρξη εκατομμυρίων, αν όχι δισεκατομμυρίων, εξωγήινων μορφών ζωής.

Εμπνευσμένοι από την διάσημη εξίσωση του Drake, που είχε προκαλέσει έντονες επιστημονικές συζητήσεις γύρω από την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής, οι Frank και Sullivan στο έργο τους στηρίζουν πως ανεπτυγμένη εξωγήινη ζωή υπήρξε σε όλη την διάρκεια της ζωής του σύμπαντος, και κατ’ επέκταση σε κάθε μέρος του.

Φυσικά, το ερώτημα δεν θα σταματήσει να υπάρχει, εκτός αν τελικά καταφέρουμε να βρούμε ζωή πέρα από τον πλανήτη μας. Μέχρι τότε όμως, θα πρέπει μάλλον να αποδεχτούμε πως, βάσει πιθανοτήτων, δεν είμαστε οι μόνοι κάτοικοι αυτού του κόσμου.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 9 Μαΐου, 2016 at 00:11 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply