Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί οι νύφες πετούν την ανθοδέσμη τους -Ο πραγματικός λόγος

7 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

bbou-708

Η φίλη σου παντρεύεται και στο καθιερωμένο πέταγμα της ανθοδέσμης προσπαθείς να πιάσεις την καλύτερη θέση έτσι ώστε με ένα απλό τίναγμα να καταφέρεις να την πιάσεις.

Γιατί σού λένε ότι αν είσαι εσύ η τυχερή, θα είσαι και η επόμενη, από όλες τις άλλες, που θα παντρευτεί πρώτη. Πόσο αφελής είσαι όμως για να πιστεύεις τέτοια πράγματα; Για να μην σε κοροϊδεύουν πια, θα σου αποκαλύψουμε τον πραγματικό λόγοι για τον οποίο οι νύφες πετάνε τα γαμήλια μπουκέτα τους, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με όσα μέχρι σήμερα γνώριζες.

Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του βαθιά στην ιστορία της Βρετανίας, τότε που οι καλεσμένοι σε ένα γάμο πίστευαν ότι αν καταφέρουν να πάρουν ένα οποιοδήποτε κομμάτι από τα ρούχα ή ό,τι έχει πάνω της η νύφη, θα τους έρθει καλή τύχη.

Αυτό σήμαινε ότι κάποιοι από αυτούς θα προσπαθούσαν να κόψουν ακόμα και κομμάτια από το νυφικό της ή κάποια από τα λουλούδια που κρατάει. Έτσι, οι νύφες ξεκίνησαν να πετούν σε άσχετα σημεία με την κατεύθυνση που θα ακολουθούσαν τις ανθοδέσμες τους ώστε να παραπλανήσουν τις κοπέλες -συνήθως- και να σώσουν το φόρεμά τους.


iefimerida

loading…

This entry was posted on Σάββατο, 7 Μαΐου, 2016 at 11:08 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply