Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

6 συμβουλές για να ζητήσεις σωστά αυτό που θες (και να το κάνεις δικό σου)

5 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

tips708

Υπάρχουν στιγμές που απογοητεύεσαι, επειδή διστάζεις να πεις στον εργοδότη σου, στον σύντροφό σου ή στην κολλητή σου όλα όσα σε προβληματίζουν;

Αν ναι, τότε πρέπει να ακολουθήσεις πιστά το ρητό «καλύτερα να κάνεις κάτι και να το μετανιώσεις, παρά να μην κάνεις τίποτα».

Οι παρακάτω συμβουλές θα σου δείξουν τον τρόπο να ζητάς κάθε φορά αυτό που θέλεις, χωρίς φόβο και άγχος και εν τέλει… να το παίρνεις.

Κάνε πρόβα – Γράψε τι θέλεις και γιατί, πριν το ζητήσεις
Το πώς θα διατυπώσεις αυτό που θέλεις να ζητήσεις είναι το Α και τω Ω στο να το κατακτήσεις. Σημαντικότερο ρόλο στην προετοιμασία του ρόλου σου παίζουν τα ρήματα. Φράσεις όπως «Θα ήθελα», «Αξίζω», «Αγαπώ, μ΄ αρέσει», δίνουν πυγμή στα όσα θα πεις, είτε μιλάς με το αφεντικό σου, είτε με τον φίλο σου.

Μην περιμένεις να καταλάβουν οι άλλοι τι θέλεις, κάνε το ξεκάθαρο
Αν θέλεις να αναλάβεις εσύ το νέο project στη δουλειά σου, τότε πες το ξεκάθαρα. Αν από την άλλη, θέλεις το αγόρι σου να σταματήσει να κάνει άνω-κάτω το σπίτι, πες το και αυτό. Μην παραπονιέσαι συνεχώς στους άλλους για ένα πρόβλημα που δεν έχεις προσπαθήσει να το λύσεις και μην ψάχνεις να βρεις μέση οδό. Πες το να φύγει από πάνω σου…

Να θυμάσαι γιατί το δικαιούσαι
Αν πιστεύεις πως θα ζητήσεις κάτι, το οποίο δεν αξίζεις, τότε είσαι χαμένη από χέρι. Υπενθύμιζε στον εαυτό σου, πως αυτό που θέλεις το αξίζεις και αργά ή γρήγορα θα το αποκτήσεις.

Μόνο θετικές σκέψεις (Θάρρος, αυτοπεποίθηση ναι / Αγχος, φόβος όχι)
Τα δύο μυστικά για να κατακτήσεις αυτό που θέλεις είναι ο τρόπος που θα το πεις και το ύφος με το οποίο θα το ζητήσεις. Αν, δηλαδή, ζητάς κάτι και είσαι μαζεμένη, μιλάς σιγανά και γενικά νιώθεις σαν να σου κάνουν χάρη, τότε εσύ αυτομάτως μειώνεις την αξία σου. Μίλα καθαρά, δυνατά, με λίγο χιούμορ (όπου πρέπει).Δείξε πως είσαι συνειδητοποιημένη.

Δεν είσαι το θύμα, επειδή ζητάς κάτι
Σ΄ αρέσει να ικανοποιείς τους πάντες, αλλά προτιμάς να λύνεις μόνη τα προβλήματά σου; Αν το καλοσκεφτείς, αυτό δεν λειτουργεί τις περισσότερες φορές. Βάλε στην θέση σου, τον άνθρωπο από τον οποίο θα ζητήσεις κάτι και σκέψου: Θα έκανε το ίδιο; Αν ναι, τότε μην ανησυχείς για τίποτα.

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, αν η απάντηση είναι «όχι»
Η ζωή θα ήταν πολύ πιο βαρετή, αν ότι ζητούσαμε το παίρναμε κιόλας. Αν η απάντηση είναι αρνητική για του χ,ψ λόγους, μην το πάρεις εγωιστικά. Αν είσαι λίγο τυχερή και το αξίζεις, κάποια στιγμή θα γίνει δικό σου αυτό που θες!De facto…!

iefimerida


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 5 Μαΐου, 2016 at 22:44 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply