Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

10χρονος Φινλανδός χάκαρε το Instagram -Τον επιβράβευσαν με 8.700 ευρώ

5 Μαΐου, 2016 by Σταματίνα

insta-708_0

Ένα δεκάχρονο αγόρι από τη Φινλανδία που ονομάζεται Jani κέρδισε σχεδόν 8.700 ευρώ επειδή ανακάλυψε ένα κενό στην ασφάλεια του Instagram.

Το αγόρι, που τεχνικά απαγορεύεται ακόμα και να κάνει λογαριασμό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για τα επόμενα 3 χρόνια, ανακάλυψε ένα bug που του επέτρεπε να διαγράφει τα σχόλια που έκαναν άλλοι χρήστες.

Το ζήτημα επιλύθηκε «αμέσως» μόλις ανακαλύφθηκε ανέφερε το Facebook στο οποίο ανήκει το Instagram. O μικρός Jani στη συνέχεια επιβραβεύτηκε για την ανακάλυψή του και έγινε έτσι ο νεαρότερος άνθρωπος που έχει λάβει ποτέ ένα βραβείο της εταιρείας για όσους ανακαλύπτουν παρόμοια προβλήματα.

Η ανακάλυψη από τον 10χρονο έγινε τον περασμένο Φλεβάρη. Αμέσως, ο ίδιος έστειλε e mail στο Facebook ενημερώνοντας για αυτή. Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου, δημιούργησαν ένα λογαριασμό στον Jani ώστε να αποδείξει τη θεωρία του, κάτι που τελικά έκανε.

Ο μικρός μίλησε στην φινλανδική εφημερίδα Iltalehti και δήλωσε ότι με λεφτά που κέρδισε σχεδιάζει να αγοράσει ένα καινούριο ποδήλατο, εξοπλισμό για ποδόσφαιρο και νέους υπολογιστές για τα αδέρφια του.

Από την πλευρά του το Facebook ανέφερε στο BBC ότι από 2011 έχει 4,3 εκατομμύρια ευρώ για παρόμοια περιστατικά. Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία προχωράνε πολλές εταιρείες προσφέροντας ένα οικονομικό κίνητρο για τους επαγγελματίες της ασφάλειας – και για μικρά παιδιά, προφανώς – να μοιραστούν ατέλειες αντί να τις πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

iefimerida


loading…

This entry was posted on Πέμπτη, 5 Μαΐου, 2016 at 20:55 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply