apple-inc-508812_960_720 (1)

Από την εποχή του iPhone και μετά, η Apple μπήκε σε μια ονειρική εποχή. Τα έσοδα της αυξάνονταν συνεχώς, μετατρέποντας τη σε μια από τις πιο ισχυρές εταιρίες παγκοσμίως. Φέτος όμως, ένα απίθανο σερί έσπασε.


Αν έβαζε κάποιος τα έσοδα της αμερικανικής εταιρίας σε πίνακα, θα έβλεπε πως αυτά ακολουθούν μια πιστά ανοδική πορεία, χωρίς καμία εξαίρεση. Κάθε χρόνο, η Apple παρουσίαζε βελτιωμένα στοιχεία, κάνοντας τους ανταγωνιστές της να πιστέψουν πως δεν έχει ταβάνι. Ωστόσο, αυτός ο κύκλος της συνεχόμενης εκτόξευσης έσπασε, έπειτα από 13 χρόνια.

Για πρώτη φορά μετά το 2007 και την κυκλοφορία του πρώτου iPhone, που άλλαξε κεφάλαιο στην εταιρία, η Apple την Τρίτη ανακοίνωσε πως τα έσοδα της μειώθηκαν, από τα περσινά αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο τέταρτο του οικονομικού της έτους, η τεχνολογική εταιρία σημείωσε έσοδα ύψους 50.56 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το αντίστοιχο περσινό ποσό ανερχόταν στα 58 δισεκατομμύρια.

Ο κύριος λόγος για την πτώση είναι η μείωση των πωλήσεων iPhone. Η Apple πούλησε 51.2 εκατομμύρια iPhone φέτος, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα οι πωλήσεις ήταν κατά 10 εκατομμύρια περισσότερες. Μάλιστα, οι πωλήσεις στην Κίνα (αλλά και σε ορισμένες ακόμα χώρες) εμφάνισαν μεγάλη πτώση.

Παρόλα αυτά, η Apple δεν φαίνεται να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό. Το ανοδικό σερί μπορεί να έσπασε, όμως οι άνθρωποι της εταιρίας εμφανίζονται πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον.

«Παρά την τέλος της συνεχόμενης μας ανάπτυξης, τα αποτελέσματα αντανακλούν την εξαιρετική μας αντοχή, παρά τις μεγάλες μακροοικονομικές αντιξοότητες στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Είναι μια λυπηρή είδηση, αλλά αυτό δεν αλλάζει το μέλλον μας, που είναι πραγματικά λαμπρό» τόνισε ο CEO της Apple, Tim Cook.


iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.