Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

H Πρώτη Ανάσταση, στο Νοσοκομείο Γρεβενών (εικόνες + video)

Απρίλιος 30th, 2016 by Χρήστος Μίμης

DSC00465
Η Πρώτη Ανάσταση στα Γρεβενά, έγινε στον ναό «Κωνσταντίνου και Ελένης» του Νοσοκομείου Γρεβενών.
Παρουσία του Βουλευτή Γρεβενών Χρήστου Μπγιάλα, του Προέδρου της Διοίκησης, Κωνσταντίνου Κυριάκου, μελών του Συλλόγου Εργαζομένων, Ιατρών του Νοσοκομείου και φίλων, εψάλη νωρίτερα το Χριστός Ανέστη.


Στην συνέχεια μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γρεβενών, μοίρασαν κόκκινα αυγά όπου ο Βουλευτής Γρεβενών ήταν τελικά ο νικητής στο σπάσιμο των αυγών…

Ο ίδιος, επισκεπτόμενος το Νοσοκομείο όπου είδε από κοντά τους ασθενείς όπου τους ευχήθηκε Καλό Πάσχα και καλή ανάρρωση, διαβεβαίωσε το προσωπικό του Νοσοκομείου ότι το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν οι πέντε θέσεις μονίμων ιατρών και σύντομα το Νοσοκομείο θα στελεχωθεί με τους επόμενους τρεις επικουρικούς Ιατρούς, συν τους τρεις που ήδη παρουσιάστηκαν.
Δείτε εικόνες
H Πρώτη Ανάσταση
Το έθιμο σημειολογικά συνδέεται με την Ανάσταση του Χριστού που σπάει τα δεσμά του θανάτου. Η Πρώτη Ανάσταση – δηλαδή ο Μέγας Εσπερινός – γιορτάζεται από την Εκκλησία , στις 9 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.
Δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό χρόνο της Αναστάσεως Του Χριστού, αφού κανείς δεν τον είδε την ώρα εκείνη, αλλά πιστοποιήθηκε όταν βαθιά χαράματα οι Μυροφόρες γυναίκες πήγαν στο μνημείο για να αλείψουν το σώμα Του με αρώματα. Έτσι το Μέγα Θαύμα της Ανάστασης σηματοδοτείται την ίδια μέρα με την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων¨

loading…

This entry was posted on Σάββατο, Απρίλιος 30th, 2016 at 23:20 and is filed under Grevenatv, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply