Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι θα γίνει με τα «κόκκινα» δάνεια -Ποια θα γλιτώσουν από τα funds ως το 2018

24 Απριλίου, 2016 by Χρήστος Μίμης

ΑΚΙΝΗΤΑ - ΔΑΝΕΙΑ - ΣΠΙΤΙΠολύ κοντά σε συμφωνία για τους όρους και τις προϋποθέσεις της απελευθέρωσης της αγοράς των «κόκκινων» δανείων βρίσκονται Αθήνα και δανειστές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η προστατευτική ομπρέλα θα καλύψει και επαγγελματικά δάνεια που συνδέονται με την πρώτη κατοικία.

Η αρχική θέση της Αθήνας ήταν να καλυφθούν όλα τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας καθώς και μικρά επαγγελματικά δάνεια (μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών), ωστόσο από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις έγινε σαφές ότι αυτό δεν είναι εφικτό.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, αυτό που συμφωνήθηκε (;) είναι η εξαίρεση για 18 μήνες, δηλαδή ως τον Ιανουάριο του 2018, από την πώληση σε funds, των εξής δανείων:
• Στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας
• Επαγγελματικά δάνεια που είναι συνδεδεμένα με πρώτη κατοικία (πρόκειται κυρίως για δάνεια ατομικών και πολύ μικρών επιχειρήσεων)

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το όριο αξίας για την προστασία αυτών των ακινήτων θα είναι γύρω στις 140- 160 χιλιάδες ευρώ.

Στο θέμα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων αναφέρθηκε και ο ισχυρός άνδρας της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, μετά από το Eurogroup της Παρασκευής, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων επί του θέματος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ως κίνητρο για την πώληση κόκκινων δανείων, συμφωνήθηκε το «πακετάρισμα» τους μαζί με εξυπηρετούμενα δάνεια.

This entry was posted on Κυριακή, 24 Απριλίου, 2016 at 18:55 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply