Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαδοχικές συναντήσεις σε υπουργεία και φορείς, του Δημάρχου Γρεβενών…

Απρίλιος 18th, 2016 by Χρήστος Μίμης

dastamanis athina 1Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης όπου είχε

διαδοχικές συναντήσεις σε υπουργεία και φορείς που χειρίζονται βασικά ζητήματα του Δήμου.

Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, καθώς και με την Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Αγγελική Δημητρακοπούλου και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο κ. Άννα Μαυρουδή. Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Ματθαίος Αδάμος και Χρήστος Τριγώνης ενώ παρόν στις συναντήσεις ήταν και ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Χρήστος Μπγιάλα.

Τα θέματα που κυριάρχησαν στις ζητήσεις τους ήταν η ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Γρεβενών για την οποία ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε απόλυτα σύμφωνος, ευχαριστώντας παράλληλα τον Δήμαρχο για την παραχώρηση των Δημοτικών κτιρίων που αποτελούν τη βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία του.
dastamanis athina 2
Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης του Δήμου Γρεβενών στους ορεινούς Δήμους, καθώς και η επίσπευση ολοκλήρωσης των εργασιών ανακαίνισης στην Μαθητική Εστία ώστε να λειτουργήσει και ως φοιτητική ενισχύοντας έτσι τις υποδομές του ΤΕΙ.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε επιμέρους λειτουργικά ζητήματα του α’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και μπορούν να επιλυθούν με το επικείμενο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα τεθεί το προσεχές διάστημα προς διαβούλευση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Δευτέρα, Απρίλιος 18th, 2016 at 13:42 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply