ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
dhkebi 55
Την τελευταία δράση του προγράμματος παρακολούθησαν στις 8/4/2016 η Γ΄ τάξη του 2ου σχολείου Γρεβενών μαζί με τη δασκάλα τους Ελισάβετ Γιαννοπούλου.

Τα παιδιά και η δασκάλα τους καλωσορίστηκαν από τις βιβλιοθηκονόμους και ενημερώθηκαν για το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», και που έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Ακόμα καθώς το ΚΠΙΣΝ, πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η εμψυχώτρια Ιουλία Πλιάτσικα διάβασε στα παιδιά το παραμύθι του Αλέξη Κυριτσόπουλου “Το πηγαινέλα στα σύννεφα” εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη δείχνοντας τους συγχρόνως και τις μοναδικές εικόνες του. Οι φίλοι μας απόλαυσαν την ιστορία κάνοντας συνέχεια ερωτήσεις στην εμψυχώτρια. Στη συνέχεια τους μοιράστηκαν ποιήματα του Σαραντάρη αλλά και άλλων ποιητών που θα έπρεπε να τα διαβάσουν και να συγκρατήσουν λέξεις και φράσεις και να τις εντοπίσουν στις καρτέλες που τους δόθηκαν. Και οι δύο ομάδες με πολύ ενδιαφέρον συνεργασία και γρηγοράδα συμπλήρωσαν τις καρτέλες.
dhkebi 56
Συντροφιά με τους ήχους της μελοποιημένης ποίησης: το κυκλάμινο, την Ξανθούλα, τη Μαρίνα πράσινο μου αστέρι, οι μικροί ποιητές μας έγραψαν τους δικούς τους στίχους. Λέξεις όπως αγάπη, σύννεφα, φιλία, θάλασσα και πολλές άλλες στόλισαν και γέμισαν το πανέμορφο δεντράκι της ποίησης.

Οι ποιητές μας πραγματικά ξετρελάθηκαν το ίδιο και εμείς που πραγματικά μας άφησαν άφωνους με τα ποιήματα τους γεμάτα με συναισθήματα και εικόνες.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.