Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χειρουργός έραψε το χέρι ασθενούς στο στομάχι του για να το σώσει

5 Απριλίου, 2016 by Σταματίνα

xeri.3.4.708

Ενας χειρουργός στη Βραζιλία έραψε το χέρι ασθενούς στο στομάχι του, μετά από το εργατικό ατύχημα που είχε.

Ο 42χρονος Κάρλος Μαριότι χειριζόταν μηχάνημα σε εργοστάσιο, όταν το χέρι του εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτό, ακρωτηριάζοντας δύο δάχτυλά του.

Συνάδελφοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν, βγάζοντας το χέρι του από το μηχάνημα, πριν τον μεταφέρουν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το άκρο του ασθενούς, ο χειρουργός Μπορίς Μπραντάο ήταν βέβαιος ότι μπορούσε να το σώσει, όπως αναφέρει η Independent.Το κατάφερε, ράβοντας το χέρι του ασθενούς σε μία «τσέπη» που δημιούργησε στο στομάχι του, όπου θα παραμείνει για 42 ημέρες, ενώ θα δημιουργούνται νέοι σύνδεσμοι και τένοντες. Μετά από αυτό, ο γιατρός ελπίζει ότι ο Μαριότι θα είναι σε θέση να υποβληθεί σε μεταμόσχευση δέρματος.

Η τεχνική αυτή έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές. Τον περασμένο Ιούλιο, γιατροί στην Κίνα κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία χεριού που είχε ακρωτηριαστεί σε εργατικό ατύχημα, ράβοντάς το στον αστράγαλο ασθενούς για ένα μήνα, πριν το τοποθετήσουν και πάλι στη «θέση» του.

 

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 5 Απριλίου, 2016 at 22:22 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply